fbpx
Connect with us

Basketligaen

Jonathan Klussmann bliver i BK Amager

Stortalentet Jonathan Klussmann, som slog sit navn fast i Basketligaen i sidste sæson, fortsætter i BK Amager.

Arkivfoto: FIBA.com

Hvis man troede, at det unge stortalent Jonathan Klussmann ville få god tid til at vænne sig til niveauet og konkurrencen i Basketligaen, da BK Amager efter en årrække i 1. Division annoncerede deres comeback til den bedste danske række, så er man endt med at tage fejl.

Jonathan Klussmann tog straks Basketligaen med storm i sin debutsæson. BK Amager-talentet var en af sæsonens helt store oplevelser og det betød, at Klussmann i slutningen af sæsonen helt fortjent blev tildelt prisen som “Årets unge spiller i Basketligaen”.

På trods af sine blot 17 år var Klussmann en af profilerne på BK Amager-mandskabet i sidste sæson. Den danske ungdomslandsholdsspiller snittede 17,3 point, 3,4 rebounds og 2,4 assists pr. kamp, hvilket gjorde ham til Pro B-holdets mest scorende spiller i sidste sæson.

Debutsæsonen

BK Amagers første sæson tilbage i Basketligaen efter flere års fravær bød på to sejre og 17 nederlag, men til trods for at en stor del af kampene blev tabt for Amagerkanernes vedkommende, kan Klussmann og holdkammeraterne tage meget med fra sæsonen.

“Jeg synes, det var en fed sæson. At få muligheden for at spille mod de bedste var fedt, og jeg var på mange punkter tilfreds, men der er selvfølgelig mange måder, man kan forbedre sig på, og det har jeg også tænkt mig at have fokus på i år. Specielt som point guard,” indleder Jonathan Klussmann med at fortælle til Fullcourt.dk og fortsætter:

” I ens første år i ligaen skulle man “vænne” sig til mange ting, så i år håber jeg virkelig på, at kunne bygge videre på de ting jeg havde svært ved og blive endnu bedre til de ting, jeg gjorde godt,” siger han.

Mål for den kommende sæson

Om under tre måneder starter sæsonen for Klussmann og BK Amager, hvor de gæster Horsens IC i Forum Horsens, og den 17-årige Amagerkaner ser frem til at kaste sig ud i sin anden sæson i Basketligaen. I sidste sæson var han som førnævnt en af profilerne hos BK Amager, men ambitionerne rækker lidt videre end det, da det at have et større ansvar og gå forrest er noget, som Klussmann ligeledes sigter efter at opnå.

” Jeg tænker, det er en god mulighed for at få endnu mere ansvar og udvikle mig endnu mere i forhold til sidste år. Og det er en god chance for at nå playoffs, som vi ikke havde mulighed for sidste år grundet Corona,” fortæller Jonathan Klussmann, da han bliver spurgt ind til hans tanker om at tage et år til hos BK Amager og uddyber:

“Målet er at nå playoff og vinde endnu flere kampe end sidste sæson. Og personligt vil det være at udvikle mig endnu mere som point guard, men også bare generelt som seniorspiller. Jeg vil forsøge at tage mere ansvar og hæve mit niveau, så vi kan blive bedre som hold og på et personligt plan. Og som tidligere nævnt vil jeg også forbedre mine point guard skills, hvilket også kan hænge sammen med at tage mere ansvar,” afslutter Jonathan Klussmann med at fortælle til Fullcourt.dk.

Skulle man have lyst til at læse mere om Jonathan Klussmann, er det muligt lige her. 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

20-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen