fbpx
Find os her

NBA

NBA Free Agency: Dag 1

Den første dag med Free Agency er godt i gang, og vi har allerede haft et hav af aktivitet

Så er off-seaon for alvor blevet skudt i gang i NBA. Indenfor få timer var der allerede indgået 18 aftaler. Her sætter vi fokus på de største af dem.

Nikola Jokic og Will Barton forlænger med Denver

Denver Nuggets bringer to vigtige brikker tilbage i Jokic og Barton. Da Jokic blev valgt i anden runde af draften, er hans første kontrakt lidt anderledes strukteret. Denver valgte i sidste uge ikke at bruge deres option og bringe ham tilbage for 1,6 millioner. Det gjorde ham til en restricted free agent i år fremfor en unrestricted næste år.

Det gav Denver mere kontrol med hans kontraktforhandlinger i år. Nuggets tøvede ikke og tilbød ham straks en fem års maximum kontrakt, som er værd 146 millioner. Will Barton takkede ja til en kontrakt på fire år og 54 millioner. Barton skulle desuden være blevet lovet en starterplads næste år.

Med Jokic og Barton tilbage i folden vender Nuggets nu blikket i en uventet retning:

Jokic og Lebron sammen ville uden tvivl levere noget af det bedste afleveringsspil i nyere tid, og som en stor stjerne engang sagde: Man misser 100% af de skud, man ikke tager. Held og lykke, Denver!

Spurs rebuilder ikke; forlænger med Rudy Gay og henter Marco Bellinelli tilbage.

Med de to veteraner tilbage på kontrakter (Bellinelli spillede i San Antonio i 2014) er signalet klart fra Spurs. Der skal kæmpes om playoff-plads og gerne mere næste år. Rudy Gay var stand-in for Kawhi Leonard i sidste sæson, og den rolle kan han få igen, hvis Leonard bliver byttet.

Bellinelli bidrager med meget af det samme som Ginobili, hvis denne vælger at stoppe karrieren. Tilbage i 2014 havde spillede Ginobili og Bellinelli flot sammen som en del af Spurs’ stærke bænk. Deres hurtige beslutninger, om det var afleveringer, skud eller cuts var stor grund til holdets succes.

Disse to spillere vil imidlertid ikke flytte nålen i en positiv retning på det helt store Spurs-spørgsmål. Kawhi Leonard vil næppe blive forsikret om, at han er det rigtige sted med disse to kontrakter. Spurs har imidlertid længe gjort det klart, at man ikke ønsker at bruge de sidste par år af Gregg Popovich’ karriere på at bygge et nyt og ungt hold op.

Gay og Bellinelli sikrer, at Spurs ikke stiller med et dårligere hold end dette års, som endte på syvendeplads i Western Conference. Om det bliver med Leonard på holdet eller en af de mange foreslåede pakke af spillere, burde holdet være i playoffsbilledet igen i næste år.

Gays kontrakt er på et år, mens Bellinellis er på to. Det passer ind i Spurs’ tidsplan med Popovich ved roret. Der er store forventninger om, at Popovich stopper sin karriere efter 2020-sæsonen, hvor han overtager trænerposten på Team USA.

Kevin Durant bliver hos mestrene:

Ikke overraskende skrev Kevin Durant under på en toårig kontrakforlængelse med Golden State Warriors. Det blev den såkaldte 1+1, hvor Durant selv kan vælge at hoppe ud af kontrakten efter det første år. Selvom der var lidt rygter om, at Lebron James prøvede at lokke Durant med sig til Los Angeles, bliver Durant ved Warriors. Golden State er derfor igen være favoritter til næste sæsons mesterskab.

Trevor Arizona:

Det tog ikke lang tid for Trevor Ariza at blive lokket væk fra Houston Rockets og deres mesterskabsdrømme næste år. Grunden må være mere økonomisk eller sportslig. 15 millioner for et år får den 33-årige Ariza fra Phoenix Suns.

Udover Arizas bankkonto er det svært at se, hvem der vinder her. Suns’ har et hav af forwards med T.J Warren, Josh Jackson og den nyligt draftede Mikael Bridges allerede på holdet. Det er klart, at Suns ikke længere vil være i bunden af NBA. 15 millioner fra en midaldrende Trevor Ariza bringer ikke et hold med kerne af 2o-årige længere op i hierarkiet.

Houston Rockets har allerede givet en kæmpe kontrakt til Chris Paul, og skal punge ud for at beholde Clint Capela. De havde derfor ikke pengene til at give Ariza noget i nærheden af de penge. Ariza valgte pengene frem for at spille med om mesterskabet, og det skal blive spændende at se, om han fortryder det i december.

De store historier:

*Alle beløb er i dollars.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Denver Nuggets