fbpx
Find os her

NBA

Paul George tordner ud i Oklahoma City næste år

Paul George har ifølge kilder valgt at skrive under på en fire-årig kontrakt med Oklahoma City Thunder.

Foto: Flickr - Joe Glorioso

For et år siden blev Paul George byttet til Oklahoma City Thunder fra Indiana Pacers, hvor han havde spillet sine første syv sæsoner. Det var en større overraskelse, da mange forventede, at Paul George ønskede at spille i Los Angeles – helst for Lakers – når hans kontrakt udløb i denne sommer.

George og OKC har igen overrasket, da han har valgt at blive i Oklahoma City. Kontrakten skal ifølge ESPN’s Adrian Wojnarowski lyde på 137 millioner dollars (ca. 873 millioner kroner) over fire år. Det sidste år er en såkaldt player option, så George kan i princippet blive en free agent igen om tre år.

George brugte Instagram til at offentliggøre sin beslutninger. Som billedet indikerer, følte han ikke, at målet var nået i sammen Russell Westbrook.

Unfinished business @russwest44

Et opslag delt af Paul George (@ygtrece) den


Sidste sæson blev en skuffelse for Thunder-organisationen. Efter at have hentet George til holdet, byttede man sig også til Carmelo Anthony med forventningerne om, at man kunne spille med i toppen af Western Conference. Selvom Thunder endte på fjerdepladsen i vest og havde hjemmebanefordelen i første runde, blev det til en tidlig sommerferie, da de tabte til Utah Jazz.

I den sidste kamp, scorede Westbrook 46 point på 43 skud, mens George kun leveret fem point og missede 14 af sine 16 skud. Det talte blot mere for, at George var på væk – hvilken stjerne har da lyst til at spille med en point guard, som tager 43 skud i en kamp?

Paul George har imidlertid længe været glad for at spille med Westbrook. I februar fortalte han Rachel Nichols, at ”Russ er grunden til at, det bliver lettere at tage beslutningen… Han er en god fyr, og han har sin holdkammerats ryg.”

George har haft en fin sæson ved siden af Westbrook, hvor han ramte det højeste antal treere (245) i sin karriere og på bedre procenter (40,1%) end da han var i Indiana.

 

Carmelo-eksperimentet, der slog fejl.

Det er en stor gevinst for OKC at få Paul George tilbage. De ville ikke have nogen chance for at få en spiler af den kaliber på anden måde. Holdet står dog nu til at skulle betale en kæmpe bøde i luxury tax, som et hold betaler, når man bruger flere penge på kontrakter end det egentligt er tilladt.

Da Carmelo Anthony valgte blive i hans kontrakt på lidt under 28 millioner dollars udbetalt næste sæson, betyder det, at OKC kan ende med at skulle betale 289,9 millioner dollars i kontrakter og luxury tax. OKC kan vælge at strække Anthonys kontrakt og betale den over de næste tre sæsoner, hvilket vil spare dem næsten 100 millioner i luxury tax.

Carmelo Anthony var en ikke en succes i Thundertrøjen sidste år. Han havde sin dårligste sæson i karrieren og var en total non-faktor i playoffs mod Jazz. Han sluttede sidste kamp med ligeså mange skud som point (7)

Det er en stor sejr for Thunder organisation at have overtalt George til at blive, men det er svært at se, om holdet kan bidrage med mere næste år end de gjorde i år. En stor faktor vil være Andre Roberson, som var en vigtigt del af holdet, da man i december vandt 13 ud af 18 kampe.

 

Hvad betyder det for Lebron James?

Det har længe været forventet, at Lebron James og Paul George begge ville tage til L.A Lakers denne sommer. Det sker ikke nu, men vil det få Lebron James til at kigge mere seriøst på andre destinationer? Efter at James valgte at blive en free agent denne sommer, er det blevet næsten umuligt for ham at tage til Houston. De kan ikke give ham maximum kontrakt, og den bedste mulighed for den parring var, at han blev byttet fra Cleveland Cavaliers.

Vil Lebron James tage til Lakers uden en ekstra stjerne? Måske, men James, Lonzo Ball og Brandon Ingram kommer ikke langt i Western Conference. Selvfølgelig er der stadig muligheden om Kawhi Leonard og James i L.A. Georges kontrakt med OKC, putter imidlertid endnu mere pres på Lakers til at få fat i Leonard. Lakers står bedre stillet overfor James, jo hurtigere de får Leonard til La La Land. Måske San Antonio nu får lidt mere magt i den byttehandel.

Foruden Lakers er den generelle holdning, at Cleveland har de bedste chance for at få James’ talenter tilbage. Philadelphia 76’ers er også ofte blevet nævnt som en mulig destination, men sandsynligheden for det virker til at være mindre end Lakers og Cavaliers.

En anden effekt af Georges valg kan blive at flere hold er villigere til at tage en chance med Leonard. OKC fik med deres kultur overtalt George til at blive. Boston og Philadelphia kan måske være klar til at tage samme chance med Leonard.

En off-season, hvor George til Lakers i lang tid har set forudsigelig ud, er startet med et twist og nu er det ikke til at sige, hvor resten af de store dominoer falder.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra NBA