fbpx
Find os her

På grund af den nye FIBA-kalender, som betyder landskampe midt i sæsonen, er det ikke en overraskelse, at USA’s ”Dream Team”, blot er et ”Team” i det kommende landsholdsvindue.

Når USA i november indleder kvalifikationskampene til VM, så bliver det altså uden de største NBA-stjerner. Istedet bliver det en række ukendte navne fra NBA G League, samt en enkelt Free Agent.

Disse spillere skal dog langt fra gøre sig forhåbninger om at komme med til VM, eftersom USA ikke overraskende her vil benytte sig af de helt store stjerner. Samme situation gør sig gældende for godt og vel alle verdens nationer. Profilerne i de store europæiske ligaer melder i disse dage nemlig afbud på stribe for landsholdet.

Tidligere på året råbte både spillere og trænere i kor om problemstillingen ved denne opbygning fra FIBA, men de har altså valgt at ignorere det, og fortsætte med at udrulle den nye struktur. Du kan læse meget mere om det ved at klikke her.

Jeff Van Gundy må nøjes med G-League spillere

Den 55-årige Jeff Van Gundy, som har en fortid som cheftræner for både New York Knicks og Houston Rockets i NBA, må nøjes med en blandet samling spillere, hvoraf fire af dem, tidligere på året, var med til at vinde AmeriCup.

Van Gundy ledte den 25-Septemper et svækket amerikansk landsholds til guldet ved ved FIBA AmeriCup Championship, efter at holdet vandt 5 ud af 5 mulige kampe i turneringen. Her slog de Argentina med 81-76 i finalen, som ligeledes var uden de største profiler.

USA befinder sig ved VM-kvalifikationen i Gruppe C, hvor de skal møde Mexico, Puerto Rico og Cuba. De indleder gruppespillet den 23. november, hvor de møder Puerto Rico på udebane.

Spillertrup som benævnt er uden de store profiler, tæller navne som: Larry Drew II (Sioux Falls Skyforce), Reggie Hearn (Reno Bighorns), Xavier Munford (Wisconsin Herd), Jameel Warney (Texas Legends), Markel Brown (Oklahoma City Blue), Semaj Christon (free agent), Jarell Eddie (Windy City Bulls), Amile Jefferson (Iowa Wolves), Kennedy Meeks (Raptors 905), Elijah Millsap (Iowa Wolves), Donald Sloan (Texas Legends), og Travis Wear (South Bay Lakers).

Er det fair at den gruppe spillere der kvalificerer USA til VM, ikke kommer med til slutrunden, eftersom at der i det tilfælde er NBA-spillerne som bliver udtaget?

Se resultat

Indlæser ... Indlæser ...

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra FIBA