fbpx
Find os her

Meget tyder i øjeblikket på at en af Grækenlands og Europas største klubber, Panathinaikos, ikke kommer til at spille i europas bedste klubturnering, EuroLeague, i næste sæson.

Med seks titler er PAO ét af de mest vindende hold i EuroLeague’s historie. I denne sæson har klubben kvalificeret sig til kvartfinalen, hvor de møder spanske Real Madrid. Alt peger dog i øjeblikket på at grækerne trækker sig fra turneringen i den kommende sæson, uanset resultat og succes i år.

Panathinaikos indgik for to år siden en 10-årig kontrakt med turneringen, men allerede nu virker det til at grækerne er klar til at rive denne over.

Dette scenarie har været under opsejling i hele denne sæson, eftersom den kontroversielle ejer Dimitrios P. Giannakopoulos, i flere omgange har været oppe og toppes med EuroLeague’s direktør Jordi Bertomeu.

Tidligere på sæsonen blev Giannakopoulos udelukket fra alle EuroLeague kampe de næste seks måner, samt idømt en bøde af turneringen efter flere kontroversielle udtalelser på instagram.

Giannakopoulos stormede ud af mødelokalet

I denne uge har historien så tager yderligere en ny drejning. Ved et møde i Madrid mellem turneringens bestyrelse og klubejerne stillede Giannakopoulos som foreslag at turneringens direktør rolle skulle gå på skift, og at Bertomeu ikke skulle være fast mand i dette sæde. Udover dette bedre han om amnesti i forhold til den før omtalte bøde og udelukkelse.

Både de øvrige klubber, og turnerings bestyrelse stemte dog nej til begge dele, hvorefter Giannakopoulos valgte at storme ud af mødet før dens afslutning.

I et post på Instragram som i kan se nederst på siden har Giannakopoulos nu sat et billede af FIBA’s logo op med teksten ”Panathinaikos vender tilbage til hvor Basketball altid skulle have været ….Slut!”

Skulle PAO trække sig fra EuroLeague, ville de med stor sandsynlighed spille i europas tredje-bedste klubturnering FIBA Basketball Champions League, i næste sæson.

Klik her for at læse hvad vores EuroLeague-ekspert havde at sige tidligere på året om et eventuelt Panathinaikos-exit fra EuroLeague.

Et opslag delt af dimitris giannakopoulos (@dpg7000) den

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague