fbpx
Connect with us

Basketligaen

Randers Cimbria afværger COVID-19-truslen og fortsætter i Pro A

Mandag eftermiddag offentliggjorde Randers Amtsavis en artikel, hvori Randers Cimbrias sportsdirektør, Morten Hansen, fortæller, at klubben stadig er at finde i Basketligaens Pro A til næste sæson.

Beslutningen om at fortsætte i Basketligaen kommer, efter flere måneders bekymringer blandt ledelsen i klubben over den negative indvirkning COVID-19 kan have og fortsat vil have på økonomien i klubben.

Man har dog fra ledelsens side vurderet, at det er muligt for Cimbria at fortsætte med at have et hold i landets bedste række, da man har fået nok tilsagn fra sponsorer til, at man mener, at økonomien er tilpas stabil til at forsætte i ligaen.

Økonomien bliver ikke den samme

Randers Cimbrias fans kan altså glæde sig over, at klubben også spiller med i Pro A til næste sæson. Dog skal man ifølge klubbens sportsdirektør ikke nødvendigvis forvente, at man kan nå de samme resultater.

Dette skyldes, at ledelsen i Randers Cimbria har valgt at skære i budgettet til den kommende sæson, hvorfor klubben har færre midler at gøre godt med.

Et mindre budget betyder som oftest, at profiler finde andre græsgang, og dette er sportsdirektør Morten Hansen også opmærksom på.

“Vi kommer til at have et lavere budget. Vi forsøger at holde holdet samlet, men der vil nok være nogle af spillerne, som vil sige nej og prøve noget andet,” siger Morten Hansen til Randers Amtsavis.

Han håber dog på, at man kan være i stand til at tiltrække lige så gode spillere i Cimbria, som man har på nuværende tidspunkt.

Dette skyldes, at mange spillere i hele verden må indse, at de ikke kan kræve den samme løn i dag, som de kunne inden coronakrisen ifølge Morten Hansen.

Da Randers Cimbria fortsætter med et lavere budget, er det også kun Anton Hansen og Chris Nielsen, man på nuværende tidspunkt har på kontrakt til næste sæson.

Trænersituationen er snart på plads

Udsigten til nedgang i økonomi og sportslige ambitioner har været en udfordring for Randers Cimbria.

Ikke alene står man kun med to spillere på kontrakt, så måtte man også se sin cheftræner, Jimmy Moore, skifte til Svendborg Rabbits i sidste uge.

Moores skifte til Rabbits kommer på baggrund af, at man på daværende tidspunkt ikke kunne garantere, at Randers Cimbria også ville være et Pro A-hold fremadrettet.

Man skal dog ikke vente længe på, at Jimmy Moores afløser bliver præsenteret i Kronjylland, fortæller sportsdirektør Morten Hansen.

“Inden for de næste 14 dage – måske allerede den her uge – har vi situationen omkring trænerteamet på plads. Vi er langt i samtalerne med kandidaterne. Det ligger ikke helt fast, hvordan rollefordelingen bliver, men det bliver et team, og Charlie Burgess bliver en del af det.”

Randers Cimbria indtog i denne sæson Basketligaens andenplads og fik dermed sølvmedaljer, da Basketligaen blev afsluttet før tid.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for dansk basketball, DeMar DeRozan og Russell Westbrook.

More in Basketligaen