fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Danmarks mest succesrige sportsdirektør: Eventyr i Europa (Del 2)

Den danske basketmastodont Bakken Bears har i årevis haft stor succes på banen i den hjemlige liga, og i de senere sæsoner har klubben også oplevet stor fremgang på den europæiske scene. Fullcourt har taget en snak med en af bagmændene til den aarhusianske klubs store succes. Artiklen er den anden af tre om sportsdirektør Michael Piloz.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

I første artikel om Bakken Bears’ sportsdirektør, Michael Piloz, var fokus på hans opstart i klubben, og den store succes, som han har oplevet i sine 26 år i klubben, hvor det efter oprykning til landets bedste række er blevet til i alt 39 medaljer i Basketligaen og Pokalturneringen.

Det antal siger lidt om, hvor dominerende en faktor De Aarhusianske Bjørne er gået hen og blevet i dansk basketball, og succesen fra den hjemlige liga har i de senere år ligeledes været at finde i de europæiske turneringer.

I forrige sæson nåede Bakken Bears hele vejen til semifinalen i FIBA Europe Cup, inden italienske Sidigas Avellino over to kampe viste sig en anelse stærkere end de danske mestre. I sidste sæson blev tyske s.Oliver Würzburg endestationen i kvartfinalen af samme turnering.

FIBA havde ellers i store dele af sidste sæson rangeret Bakken Bears på førstepladsen i deres powerranking, men Michael Piloz ser dog ikke de danske mestre som titelbejlere i europæisk sammenhæng.

”Vi har haft nogle rigtig gode sæsoner, men uagtet at vi i dansk basketball har haft en tendens til at tale os selv ned, så er det trods alt naturstridigt, at vi er kommet så langt. Det synspunkt bekræftes jeg i, når jeg i løbet af sommeren hører, hvilke lønbudgetter vi er oppe imod, når vi forhører os om spillere,” siger han til Fullcourt.dk og fortsætter:

”Det er vigtigt at huske, at der er stort at vinde en kamp mod et belgisk hold eller et hold fra VTB-ligaen. Det er bestemt ikke en selvfølge, at det sker for et dansk hold.”

Bakken skal gøre det anderledes – og være heldige

Hvis man undersøger Bakken Bears’ hjemmeside, vil man under klubbens vision og værdier finde, at de ønsker at være first movers, der ikke er bange for at gøre det hele lidt utraditionelt og anderledes. Og det er ifølge Piloz en af årsagerne til Bjørnebandens flotte europæiske eventyr.

”En klub med en plan og et hold med en dygtig stab kan nå langt, hvis der krydres med en lille smule held. Samtidig har vi de seneste år haft fokus på at gøre tingene anderledes, end de klubber vi er oppe imod,” siger han og fortsætter:

”Hvis vi sammensætter hold og vælger spillestil ligesom alle andre, så slår vi ikke hold med højere budgetter end os selv. Men det er en strategi, der også indebærer en vis risiko – hvis man bare kunne gøre tingene anderledes end alle andre uden risici, så ville alle jo gøre det.”

Klubbens europæiske succes har for alvor skabt dansk opmærksomhed på den europæiske basketscene, og det hjælper ikke kun den aarhusianske klub men alle i dansk basket.

”Jeg håber, at vi hjælper på opfattelsen af dansk basketball. Jeg håber, at vi har været med til at vise, at dansk basketball kan være stolte af sig selv. Jeg ved, at vores internationale præstationer har været med til at vise folk i andre lande, at Basketligaen altså ikke er nogen Mickey Mouse-liga, men der er rigtig dygtige spillere, der sagtens kan gøre sig gældende i økonomisk stærkere rækker,” siger Piloz.

Denne artikel var den anden i serien Danmarks mest succesrige sportsdirektør, som bestod af tre artikler. Sidste del i artikelserien udkommer mandag, som følger op på sportsdirektørens bedste handler, og hvad han overvejer, når han skal hente en spiller.

Har du endnu ikke læst første del, kan du gøre det ved at klikke herunder:

Danmarks mest succesrige sportsdirektør: Fra Aars til Aarhus (Del 1)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears