fbpx
Connect with us

Basketligaen

Horsens IC gør ung guard professionel

I Horsens IC har man over sommeren drypvist forlænget kontrakterne med nuværende spillere i truppen. Først forlængede man kontrakten med Lasse Elbæk og derefter Igor Djukelic, Marius Rasmussen og Emil Langager. Igår kunne HIC så meddele, at man også forlænger kontakten med 19-årige Bakir Serdarevic.

Forlængelsen betyder, at den unge guard underskriver sin første professionelle kontrakt, hvorfor han også kan se frem til at tage hul på sin fjerde sæson for Horsens IC’s førstehold.

Serdarevic har fået mere og mere kontinuerlig spilletid for Horsens IC over de tre sæsoner, han har spillet for klubbens førstehold. Han er således gået fra at spille 11 kampe i sin debutsæson til 22 kampe i den seneste, som blev stoppet grundet coronakrisen. Og netop den kontinuerlige spilletid har været en af årsagerne til, at HIC har valgt at give Bakir Serdarevic en professionel kontrakt.

“Serdarevic spillede en fin sæson i gult, hvor hans rolle voksede hele tiden, inden coronaen lukkede turneringen ned. Vi er glade for, at vi kan holde ham i klubben det kommende år,” står der i pressemeddelelsen.

Europæisk karriere

Om Bakir Serdarevic tidligere har fået tilbudt en professionel kontrakt af Horsens IC skal stå hen i det uvisse, men selvom han skulle være blevet tilbudt en professionel kontrakt, har han højst sandsynligt sagt ‘nej tak’ til tilbuddet.

Dette skyldes, at Serdarevic de seneste år har holdt muligheden for at tage på College i USA åben. Hvis man skal spille college-basketball, må man ikke have spillet på en professionel kontrakt inden, og af den grund har den danske ungdomslandsholdsspiller ikke været på lønningslisten i Horsens IC før nu.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at med kontrakten hos horsensianerne har Bakir Serdarevic valgt at satse på en karriere i Europa.

Bakir Serdarevic snittede 5,5 point, 0,9 rebounds og 1,1 assists i den forgangne sæson.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen