fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears tog vigtigt skridt mod Basketball Champions League

Bakken Bears besejrede onsdag eftermiddag Hapoel Tel Aviv og er videre til den afgørende kamp i Basketball Champions League-kvalifikationen.

Foto: Basketball Champions League

Bakken Bears stod onsdag eftermiddag over for en af sæsonens vigtigste kampe.  En kamp, der kunne definere danskernes sæson. Modstanderen hed Hapoel Tel Aviv, og kampen skulle vindes, for at Bakken kunne holde drømmen om deltagelse i Basketball Champions League i live.

Meget var altså på spil, da bjørnene indtog halvgulvet på Eleftheria Sports Arena i Nicosia på middelhavsøen Cypern, og Bakken ankom til Cypern forberedt. Bakken har i løbet af denne preseason spillet et hav af træningskampe, senest mod de forsvarende tyske mestre Alba Berlin.

Dette opgør blev vist på internettet, og det israelske mandskab har derfor haft muligheden for at se video på Bakken Bears og forberede sig til det betydningsfulde opgør. Hapoels træningskampe forud for kvalifikationsturneringen på Cypern er derimod blevet spillet for lukkede døre, og Bakken har derfor ikke kunnet forberede sig på samme måde som onsdagens modstander.

“Vores trænere har i stedet kigget på deres spillere fra tidligere sæsoner, men som hold må vi vent og se hvad de kommer med. Og så må vi indstille os på, at vi skal fokusere på dét, vi kan styre, nemlig os selv,” fortalte Michael Piloz, Bakken Bears´sportsdirektør, til stiften.dk. forud for onsdagens kamp.

“På den måde er de bedre forberedt til kampen end vi er. Til gengæld har vi haft vores spillere til rådighed i længere tid end de har.” sagde han videre.

Du kan læse mere om Bakkens forberedelser frem mod onsdagens opgør og trupsammensætningen i vores optaktsartikel her.

Jævnbyrdig indledning

Kl.15.30 var der tipoff til opgøret, og Bakken startede kampen ud med Justin Dentmon, Darko Jukic, Tylor Ongwae, Ryan Evans og Michel Diouf på banen.

De to mandskaber skulle fra kampens start lige se hinanden an. Kampens indledning var meget jævnbyrdig, og første periode bølgede frem og tilbage. Danskerne kom bedst fra land og var efter knap to minutters spilletid foran med 6-0, men Hapoel fik sat gang i pointproduktionen og lod ikke Bakken tage teten.

Efter første periode var Bakken foran med et enkelt point, 22-21.

Første halvdel af anden periode lignede på mange måde kampens første ti minutter. De to mandskaber skiftes til at være i front, men med to minutter tilbage af første halvleg fik danskeren taget kontrollen over kampen.

Bakken-stjernen DeVaughn Akoon-Purcell ramte et skud fra distancen, og scoringen indledte et 10-0 run til Bjørnene. En stærk afslutning på perioden betød, at Bakken kunne gå til pause foran med ni point efter en hæsblæsende, fysisk hårdtspillende og intenst første halvleg.  Stillingen var 45-36 i Bakkens favør.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point i første halvleg.

Drømmen er i live

Bakken Bears gik ind til anden halvleg med et godt udgangspunkt foran med ni point, og føringen holdt hele vejen til slut. Bakken Bears var determinerede fra start til slut og tog et vigtigt skridt i kampen om at indløse en billet til gruppespillet i Basketball Champions League.

Danskerne var i store dele af tredje periode i fuld kontrol. I den offensive ende havde Bears blandt andet succes fra distancen, mens de i den defensive ende formåede enten at kvæle israelernes angreb eller tvang dem til at tage dårlige skud. Bakken fik i tredje periode øget deres forspring med otte point. Fjerde periode blev ligeledes vundet af de forsvarende danske mestre.

Bakken Bears vandt kampen på komfortabel vis med cifrene 91-71 og er videre til den afgørende kamp i Basketball Champions League-kvalifikationen. Her venter enten polske Anwil Woclawek eller belgiske Belfius Mont-Hainaut.

Kampens topscorer var Bakkens DeVaughn Akoon-Purcell og Hapoels Yam Madar hver især med 19 point. Darko Jukic sluttede med 17 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears