fbpx
Find os her

Pokalturneringen

Horsens IC banker Bakken i vildt overtidsdrama

Horsens IC og Bakken Bears leverede et brag af en kvartfinale, da Horsens tog fusen på de sejrsvante bjørne. Gæsterne kunne rejse hjem fra Aarhus med en sejr i bagagen efter overtid.

Foto: Vildmedfoto.dk

Moralens finale ville nogle kalde kvartfinaleopgøret mellem Bakken Bears og Horsens IC, men ikke desto mindre skulle de to absolutte tophold i Basketligaen finde ud af, hvem der skulle have muligheden for at nå årets pokalfinale. Bakken Bears havdeden seneste månedstid vist, at de er til at slå, og det benyttede Horsens IC sig af ved at vinde 111-106 efter overtid.

Gæsterne lagde bedst ud med et 9-2 run, hvor Brandon Tabb stod bag de syv af pointene. Hjemmeholdet kom langsomt i gang, men havde svært ved for alvor at komme op på siden af Horsens. Tabb fortsatte med at dominere og scorede 15 point alene i første periode.

Horsens lykkedes også i anden periode med at holde Bakken bag sig. Denne gang var det dog med Darryl Tucker forrest. Forwarden nåede ti point i anden periode. Undervejs fik hjemmeholdet gang i treer-maskinen, hvor man med tre ramte treere på tre forsøg reducerede forspringet til to point. En god slutspurt gav Horsens en føring på 53-46 ved pausen.

Mirakel-treer af Sahlertz

Begge hold startede tredje periode knivskarpt. Bortset fra et blokeret skud på Charles Callison, skulle vi hen til et straffekast af Frederik Rungby, før der blev brændt. Endnu engang kom hjemmeholdet bedre med, med det resultat at Horsens svarede igen og udbyggede føringen. Bakken var dog skarpest, og inden sidste periode var forspringet på blot tre point.

Gæsterne startede sidste periode som lyn og torden, og inden længe var de foran med ti point. Værterne gav dog ikke op, og et 10-0 run betød udligning med halvandet minut igen. Et lay-up af Sane og en efterfølgende turnover af Tobin Carberry for at bruge mere end fem sekunder på et indspil gav Horsens IC muligheden for næsten at afgøre kampen.

En af kampens helt store profiler, Charles Callison, misbrugte første af de to straffe. Dermed havde Bakken Bears 13 sekunder til at få udlignet. Horsens stod godt i forsvaret, men med største selvfølgelighed kunne Morten Sahlertz udligne og bringe kampen i overtid med et yderst presset skud og blot to sekunder igen til stor jubel i hallen.

Begge hold havde svært ved at få bolden i kurven i overtiden. Bakken var en anelse skarpere, og ved stillingen 105-100 lignede det afgørelsen. Det var gæsterne dog ikke enige i, og med to treere, den ene fra centeren Cheikh Sane, bragte Horsens sig igen foran. Dette formåede hjemmeholdet ikke at svare tilbage på, og med en sejr på 111-106 er Horsens IC i semifinalen mod Bakken Bears’ farmerhold EBAA.

Topscorer blev Charles Callison med imponerende 30 point efterfulgt af holdkammeraten Brandon Tabb med 27 point. Mest scorende Bakken-spiller var Ryan Evans og Michel Diouf med hver 17 point. Begge spillere samt Darryl Tucker lavede en double-double med henholdsvis 11, 12 og 10 rebounds.

Se eller gense hele kampen.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Bakken Bears