Nyhedsoversigt

Brasilien slår Spanien og sender dem i kristetilstand

Hvad har Kina og Venezuela til fælles med Spanien ved de Olympiske Lege i Rio? Svaret er, alle tre landshold, har nu tabt to kampe i træk.

OL-værterne fra Brasilien besejrede her til aften Spanien 65-66 (18:13, 16:18, 19:14, 13:20) i et dramatisk opgør, der først fik en afgørelse i de allersidste sekunder af kampen. En kamp som Pau Gasol formentlig vil huske længe efter to brændte straffekast som var altafgørende for kampens endelige resultat.

Ingen, vi gentager INGEN, havde forudset at Spanien efter de to første kampe ved OL, ville stå i den krise, de i øjeblikket befinder sig i ved de Olympiske Lege i Rio.

Det er ikke til at huske, hvornår Spanien sidst har stået i en så svær position til at gå videre fra en slutrunde, efter nederlag til både Kroatien og Brasilien.

Cristiano Felicio - Brasilien - OL 2016 - FIBA.com

Brasilien fik en forløsende sejr over Spanien i den anden runde ved de Olympiske Lege i Rio – Foto: FIBA.com

Brasilien fløj på vingerne af tilskuerne

Brasilien var tæt på at skabe et sensations comeback mod Litauen i det første opgør i gruppe B ved de Olympiske Lege, hvor de fejlede. Men i aften, fik de en endnu sødere sejr over selveste Spanien, der ikke formåede at rejse sig efter det dramatiske nederlag til Kroatien i det første opgør. Læs mere om denne kamp ved at klikke her.

Værterne fra Brasilien startede kampen meget bedre end Spanien. De spillede med energisk, og med mere lyst til at vinde kampen. Begge mandskaber havde dog svært ved at finde vej til kurven bag trepointslinien, det ene mere end det andet.

Spanien skød nemlig kun 13% (1/8) mod Brasiliens 38% (3/8) bag trepointslinen. Brasilien havde dog succes med at køre inside, og bryde spaniernes forsvarsspil, med stor hjælp fra især Marcelinho Huertas med sine 7 point, 4 assists og 2 rebounds, samt Marquinhos og Garcia begge med 6 point.

Spaniens rutinerede kræfter, heriblandt Pau Gasol, Fernandez, og Rodriguez sørgede dog for at bringe balance igen i kampen. Efter de to første perioder er resultatet 31-34 ved halvleg.

I tredje periode kommer Brasilien flyvende ud. Værterne spiller hårdt i forsvaret, og elegant i angrebet hvilket er effektivt. Efter fire minutters spil i anden halvleg, er værterne nemlig foran 33-42, og Spanien er nødsaget til at tage en timeout. Dette hjælper dog ikke det vilde på spillet. Brasilien går nemlig ind i fjerde periode med en føring på 8 point 45-53.

Pau Gasol - Spanien - OL 2016 - FIBA.com

Pau Gasol fik en positiv og noget kedelig rolle i de afgørende sekunder af kampen mod Brasilien. Billedet her viser den positive hvor han laver et vigtigt block i kampen – Foto: FIBA.com

Brasilien og Spanien sørgede for drama til det sidste

I fjerde periode bliver det endeligt den tætte kamp alle havde forventet. Spanien kæmper sig for alvor tilbage, og lægger stort pres på Brasilien, der i mellem tiden får mere og mere hjælp fra lægterne af en propfyldt og kogende Carioca Arena.

Spaniens store pres begynder dog at stresse Brasilianerne, der får det sværere med at finde vej til kurven, og så det det pludseligt Spanien, der står i føresædet med 64-63 og 2 minutter igen af kampen, efter en lang treer fra Sergio Llull. Men da Spanien skal til at afgøre kampen, går det fuldstændigt galt.

Pau Gasol får nemlig både en en positiv og negativ rolle i kampen. Med 43 sekunder igen lavet han et vigtigt block på Huertes, hvilket var hans fjerde i kampen. Tyve sekunder senere står Gasol endnu engang i spotlyset, da Nene laver en virkelig dum og unødvendig fejl på NBA-profilen. Gasol står nu i en position til at afgøre kampen. Han har indtil videre kun skudt 50% bag linien, og dette blev ikke bedre med de to straffekast, som han misser.

Brasilien får herefter et afgørende angreb hvor Huertas i første omgang misser sit jumpshot. Marquinhos kommer ham dog til undsætning med en rebound og tipper den efterfølgende i til resultatet 65-66 der også bliver kampens endelige resultat, efter at Llull med 5.5 sekunder igen brænder det afgørende skud for Spanien, der taber den anden kamp i træk.

Spanien har sat sig selv i en vanskelig position til at gå videre fra gruppen efter det andet nederlag i træk ved OL – Foto: FIBA.com

Spanien har gravet sig selv ned i dybt hul

Pau Gasol blev ironisk nok på trods af den uheldige rolle i kampen, alligevel Spaniens bedste spiller med sin double-double præstation på 13 point og 10 rebounds. Herudover bidrog Rodriguez og Llull med henholdsvis 10 og 11 point.

For værterne var det Marcelinho Huertas der var bedst med sine 11 point, 7 assists og 4 rebounds efterfulgt af Marquinhos med sine 10 point og 5 rebounds.

På grund af de to nederlag til Kroatien og Brasilien er Spanien nu nødsaget til at jagte de bedst mulige resultater mod Nigeria, Argentina og Litauen, som de i øvrigt har tabt til to gange i testkampene op til OL-turneringen. Første udfordring for spanierne bliver Nigeria natten til fredag kl. 00.00 i en kamp som Spanien burde kunne vinde.

Brasilien kan omvendt trække vejret mere roligt eftersom de står i en god position til at komme videre fra gruppe B. Deres næste udfordring bliver Kroatien, som de møder torsdag aften kl. 19.15.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Internationalt

Jonathan Klussmann var i hopla, da danskerens mandskab Fundación Globalcaja La Roda i weekenden hentede sæsonens sjette sejr.

FIBA

Brasilien slog Canada, som tabte for første gang i årets VM, og dermed er holdenes pulje helt åben inden VM-slutrundens anden runde skal afgøres...

FIBA World Cup

Letland kom tilbage i en tæt kamp med de forsvarende verdensmestre fra Spanien og vandt 74-69.

Få her et overblik over de otte kampe i FIBA World Cup onsdag.

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.

FIBA

FIBA World Cup 2023 bliver ved med at levere. Mandag bød på to historiske sejre, endnu en pragtpræstation af Luka Doncic, en sikker amerikansk...

Efter sejren på 96-87, er Spanien nu sikret førstpladsen i gruppe G.

Lørdag var der igen masser af god basket på programmet til VM 2023. Få et overblik over dagens resultater her.