fbpx
Connect with us

Basketligaen

Ugens Spotlight: Oscar Quackenbush

Ugens spotlight er en ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på 21-årige Oscar Quackenbush, der har gang i sin anden sæson med BK Amager i Basketligaen.

5 hurtige om Oscar Quackenbush

Infoboks
Navn: 
Oscar Quackenbush
Alder: 21
Position: Guard
Klub: BK Amager
Højde: 187 cm

Hvorfor startede du til basketball?

Min far har altid spillet basket, så det har altid været en del af familien, og især som amerikaner blev jeg forklaret, at basket var den rette sport. I starten var jeg ikke gammel nok til at spille på et hold, så der trænede jeg rigtig meget med min far alene.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Skud fra dribling og catch and shoot.
2) Ball handling
3) Hurtighed og eksplosivitet
4) Court vision
5) Min selvtillid

5 svagheder:
1) Styrke
2) Rebounds
3) Bedre beslutninger
4) Jeg skal blive bedre til at kontrollere spillet
5) Forsvar en mod en

Hvad er din drøm med basketball?

Min drøm med basketball er at nå den bedste liga for mig, der er realistisk. Jeg vil gerne spille på et niveau, hvor jeg føler, jeg altid bliver presset og bliver bedre. Den dag, hvor jeg er tilfreds med, hvor jeg er, bliver den dag, hvor jeg stopper. For mig er det sjove at blive presset hver dag og kunne mærke, at man bliver bedre.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Jeg ser mig selv spille på et højt niveau i udlandet.

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg er halv amerikaner
2) Jeg elsker at fiske, da jeg godt kan lide at være udenfor
3) Jeg er model og har været det i lidt over to år. Lidt ligesom med basket får man set meget af verden som model.

Anden sæson i Basketligaen

21-årige Oscar Quackenbush er igang med sin anden sæson i Basketligaen. Det unge BK Amager-talent har fået en stærk start på sin anden sæson i den bedste danske række, og Amagerkaneren har udviklet sig til at være en stor profil for Pro B-mandskabet, der med en gennemsnitalder på bare 21,9 år er ligaens yngste mandskab.

Den 187 centimeter høje guard er gået hen og blevet en af de bærende kræfter hos BKA, og Oscar Quackenbush´s gode udvikling er noget, der falder i tråd med BK Amagers ambitioner om at satse hårdt på udviklingen af talenter. Quackenbush snitter 16,8 points, 3,5 rebounds og 2 assists i fire kampe hidtil i denne sæson.

“Jeg har arbejdet meget på mit spil under corona-tiden og har sat mig en masse små mål. Jeg vil især gerne blive ved med at forbedre mit overblik og forståelse af spillet,” indleder Oscar Quackenbush med at fortælle til Fullcourt.dk. og fortsætter:

“Jeg er heldig nok til at have en far, som brænder for basket lige så meget som mig. Under Covid-19 har vi brugt meget tid på at træne og arbejde på sekvenser, som jeg vil blive udsat for til kampe. For mig er selvtillid en af de helt vigtige ting, og det er noget som bare bliver ved med at stige,” siger stortalentet.

Skader udfordrede Quackenbush

Sidste sæson var som tidligere nævnt Quackenbushs debutsæson i Basketligaen. Cheftræner for BK Amager, Almir Zeco, fortalte forud for indeværende sæson, at sidste sæson på mange måder var en tilvænnings-sæson. BK Amager vandt kun to kampe, men københavnerklubben har fået mod på mere og vil i år spille sig i slutspillet, fortalte den erfarne cheftræner i vores optaktsartikel om BK Amager.

Mens BK Amager i sidste sæson klogede sig på Basketligaen og skulle vænne sig til niveauet i Basketligaen, blev Oscar Quackenbush også udfordret på et personligt plan, hvor han på den hårde måde lærte, hvordan han fremover skal tackle skader, han i fremtiden kan risikere at løbe ind i.

“Sidste sæson var en sæson med blandede følelser. For det første var det mega fedt at spille på det niveau og overbevise sig selv om, at man godt kan spille med de bedste i Danmark. Men det var også en hård sæson for mig på grund af et par skader, som jeg ikke passede godt nok på og prøvede at spille igennem, som kun gjorde det værre. Sæsonen gav mig en masse ting, jeg kunne arbejde på, og jeg føler allerede, at det gavner,” siger han.

Derfor føler den unge guard, at han i denne sæson er mere rustet til Basketligaen end sidste år, da han nu har lidt erfaring at læne sig op ad og ikke længere spiller sin debutsæson på det højeste niveau i Danmark.

“Erfaring betyder meget, især på et så ungt hold som vi har. I år ved vi, hvad vi skal regne med, og det gavner os alle. Personligt føler jeg mig meget mere afslappet, og som om alt er lidt langsommere. Men samtidig ved spillere fra andre hold også, hvad det er man bringer til banen, så de er mere forberedt,” afslutter Oscar Quackenbush med at fortælle til Fullcourt.dk.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen