fbpx
Find os her

NBA

LeBron lander i La La Land

LeBron James har accepteret en 4-årig kontrakt på 154 millioner dollars fra Los Angeles Lakers. James forlader Cleveland Cavaliers efter fire år, og flere spillere forventes at følge med ham til den legendariske organisation i det sydlige Californien.

4 gange MVP, 3 gange finals MVP, 14 gange All Star, 11 gange All-NBA first team, 2 gange olympisk mester og verdens ubestridte bedste basketball spiller, LeBron James, har accepteret en kontrakt på fire sæsoner og 154 millioner dollars fra Los Angeles Lakers. Sådan lyder det i en offentliggørelse af Klutch Sporrts, der repræsenterer LeBron James.

Det gør en officiel ende på James’ andet ophold i Cleveland, hvor han vandt et mesterskab i 2016.

Det er anden gang James forlader sin hjemby, Cleveland.

Cavaliers, der i James’ fravær var ligaens dårligste hold fra 2010-2014, har været i finalen fire gange i træk og vandt et uforglemmelig mesterskab i 2016, da de kom tilbage fra 3-1 for at slå Golden State Warriors, der samme år slog rekorden for flest sejre i den regulære sæson. Det var byens første store sports-mesterskab i 52 år.

Cavaliers’ umiddelbare fremtid ser dyster ud, men James må siges at have gjort sit indtryk de sidste fire år.

“Thank you Northeast Ohio for an incredible 4 seasons. This will always be home,” skriver James på sin instagram-profil.

Beslutningen er offentliggjort kun 16 timer efter free agency begyndte. Tidligere end forventet.

Det bliver første gang James spiller i Western Conference, efter han har domineret øst med otte Eastern Conference mesterskaber i streg. Han har vundet Eastern Conference Player of the Month hele 37 gange.

Lakers har i den seneste tid været favorit til at lande James i denne omgang af The Decision, men efter Paul George forlængede med Oklahoma City Thunder, kun få minutter efter free agency begyndte tidligt søndag morgen klokken seks dansk tid, lignede de gule og lilla ikke længere James’ førsteprioritet, da kongen af basketball har gjort det klart, at “winning” er hans primære fokus. Uden en anden superstjerne var det svært at se Lakers som det bedste sted at jagte mesterskaber.

George, der er en defensiv specialst, der skyder gode procenter fra bag 3-pointslinjen, og som ikke har brug for bolden i hænderne, lignede den perfekte superstjerne til at supplere James i Los Angeles, men sådan blev det ikke.

Lakers organisationen arbejder stadig på at skaffe en ekstra superstjerne til James. Selv med James’ lukrative deal har ejer, Jeanie Buss, president of basketball operations, Magic Johnson, og general manager, Rob Pelinka, stadig råd til at hente flere spillere. Kawhi Leonard fra San Antonio Spurs har udtrykt, at han vil trades til Lakers, og der bliver arbejdet bag lukkede døre på at få det til at ske. En James/Leonard kombination vil potentielt gøre Lakers til favoritter over Golden State Warriors. Leonard er alt, hvad George er – bare bedre.

Det ved San Antonio Spurs, og de forlanger rigtig meget tilbage. Ifølge ESPN’s Adrian Wojnarowski forlanger Spurs mere end Brandon Ingram, Kyle Kuzma og et fremtidigt first round draft pick, som Lakers indtil videre har været villige til at give for 2014 finals MVP, Kawhi Leonard.

Hvis Samtalerne med Spurs falder til jorden, er fire gange All Star, Demarcus Cousins, også ledig. Cousins blev i sidste sæson ramt af en frygtelig skade, og flere organisationer er usikre på, om han ovenpå skaden stadig er en max kontrakt værd, men hvis Lakers ikke kan lande Leonard fra Spurs, bliver de meget muligt nødt til at tilbyde Cousins en stor kontrakt.

Lakers har i øjeblikket en meget ung kerne af spillere bestående af Lonzo Ball, Brandon Ingram, Julius Randle, Kyle Kuzma og Josh Hart, men hvor mange af dem, der binder skoene for Lakers, når sæsonen begynder, er i øjeblikket ikke til at vide. Lakers er ikke færdige med at lave trades og tilføje spillere, der kan hjælpe med at vinde mesterskaber, til truppen.

Få minutter efter James’ beslutning blev offentliggjort, rapporterede Yahoo Sports’ Shams Charania, Kentavious Caldwell-Pope har accepteret en et-årig kontrakt på 12 millioner med Lakers, Caldwell-Pope bliver også repræsenteret af Klutch Sports.

Få timer senere kunne Charania bekræfte, at Lance Stephenson og Javale Mcgee også har accepteret en kontrakt hos Lakers. Stephensons kontrakt lyder på et år og 4,5 millioner dollars. McGee’s kontrakt er på et år.

LeBron James skal spille under 38-årige cheftræner, Luke Walton, der blev som draftet nummer 32 i 2003 – samme år som James. Om Walton’s rolige, næsten flippede personlighed kan fungere med James’ intense personlighed og enorme tilstedeværelse, vil vise sig.

Men der skal nok være rigeligt med tid til bekymring og analyse af det nye Los Angeles Lakers hold med LeBron James.

Indtil da kan Lakers-fans fryde sig over, at de atter engang kan få lov til at se på en af verdens bedste basketball spillere.

George Mikan, Elgin Baylor, Wilt Chamberlain, Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Magic Johnson, Shaquille O’neal, Kobe Bryant og nu også LeBron James.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra Cleveland Cavaliers