fbpx
Find os her

NBA

En æra i Oracle Arena lakker mod enden

47 sæsoner i Oracle Arena er efter denne sæson definitivt slut. Golden State Warriors flytter fra næste sæson af til San Francisco, og kan se tilbage på hidtil fire mesterskaber, som Oracle Arena har dannet rammen om. Chase Center hedder den nye hjemmebane, og hjembyen Oakland skiftes ud med nabobyen San Francisco.

Foto: Antonio Fucito, flickr.com

Golden State Warriors spiller i årets finaleserie deres sidste hjemmekamp i Oracle Arena og Oakland.

Golden State Warriors flytter fra næste sæson tilbage til San Francisco, hvor deres nybyggede arena, Chase Center, er placeret. Efter 47 år i Oakland slutter æraen i Oracle Arena, og nye eventyr venter på den anden side af Oakland-San Francisco Bay Bridge.

Warriors spillede igennem ni år i San Francisco, inden at de flyttede til Oakland i 1971. I løbet af et halvt århundrede har Oracle Arena været Warriors’ hjemmebane, og i de seneste fem år har arenaen vist sig som værende en sand fæstning for Warriors-mandskabet. Arenaen har lagt gulv til fem finaleserier, hvor den femte i øjeblikket spilles.

De sidste fem år har været præget af succes med tre mesterskaber ud af fire finale-deltagelser. Et fjerde mesterskab på fem år kan Warriors komme i besiddelse af, hvis de kan nedlægge det canadiske mandskab, Toronto Raptors, i denne sæsons udgave af NBA-finalerne.

De tre mesterskaber er ikke de eneste titler, som Oakland Arena har lagt gulv til. Fire år efter at Warriors udskiftede San Francisco med nabobyen Oakland, vandt Golden State Warriors på daværende tidspunkt klubbens tredje mesterskab og det første mesterskab i Oakland. Det antal er nu fordoblet.

Efter mesterskabet i 1975 var Oakland og Warriors præget af en mørk tid, hvor holdet over en lang årrække ikke formåede at spille sig i slutspillet. Dette har medført, at den legendariske arena med tiden har erhvervet sig kælenavnet ‘Roarcle‘, grundet støjniveauet i arenaen med en kapacitet på 19.596.

Arenaen er kendt for næsten altid at være fyldt, og dette har den næsten været siden arenaens indvielse. Selv, da klubben lå i den kedelige ende af tabellen troppede holdets trofaste fans op, og støttede deres hold fra Bay-området.

Chase Center

I 2012 blev beslutningen truffet. Golden State Warriors flytter til San Francisco, og i 2014 indledte organisationen købsprocessen over det 84,000 kvadratmeter store område, hvor arenaen er blevet bygget. I 2016 startede byggeriet, og arenaen er endelig færdig og klar, når næste sæson skydes i gang efter sommerferien.

Prisen lød på $1,4 milliarder, og klubben har selv finansieret bebyggelsen af den nye fæstning. Holdets spritnye arena byder på 18,084 siddepladser, og er placeret klods op ad San Francisco bugten.

Den dansk-islandske kunstner, Olafur Eliasson, har endda været en del af skabelsen af Chase Center, hvor kunstneren har designet en offentlig kunst-udstilling i den sydøstlige side af arenaen.

Arenaen byder på en masse forskelligt, og mange forventer, at Chase Center bliver standarden for sportsarenaer i fremtiden. Arenaens design er topmoderne, og den indeholder adskillige restauranter og cafeer, som alle har til formål at bidrage til en god oplevelse til Warriors´hjemmekampe.

Hvorvidt Chase Center kan leve op til atmosfæren i Oracle Arena er endnu uvist, men begyndelsen på et nyt eventyr venter lige rundt om hjørnet for Golden State Warriors.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

18-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen, og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Mere fra Golden State Warriors