fbpx
Connect with us

NBA

David Stern er gået bort som 77-årig

Den legendariske tidligere NBA-kommisær David Stern er død.

Foto: Flickr - Körfubolti

Det nye år var kun timer gammelt, da en af de helt store ansigter i basketballens verden, David Stern, døde. Stern var kommisær for NBA fra 1984 til 2014. Han blev indlagt d.12 december med en hjerneblødning, som han aldrig kom sig over. Han blev 77 år.

David Stern var en polariserende person. Hans vigtigste mål var at udvikle NBA og basketballen og gøre spillet mere profitabelt. Det satte ham nogengange på kant med sportens fair play, og flere konspirationsteorier går på, at han skulle have styret spillere, hold og dommere for at få brikkerne i puslespillet på plads, således NBA tjente flest penge.

Det betyder imidlertid meget lidt, når man ser på, hvor vildt ligaen har udviklet sig i hans tid. Han overtog en liga, som få år inden havde haft problemer med sit image, tog den igennem nogle 90’ere med hårdt forsvar og lav score og indførte regler, som har gjort NBA til en af de mest underholdende sportsligaer i verden.

Han overså ligaens udvikling gennem det meste af Magic Johnson og Larry Birds rivalisering, Michael Jordans dominans, talenttørken i slut 90’erne og start 00’erne og op til talentboomet i slutningen af 00’erne. I hans tid mangedoblede størrelsen på spillernes kontrakter og holdenes værdi.

Han overså fire lock-outs i sin tid. I 1995 og 1996 blev der ikke aflyst kampe, men i 1998 og 2011 måtte sæsonerne afkortes til 50 og 66 kampe. I 2014 blev han indlemmet i Hall of Fame.

Sterns evne til at imødekommende en foranderlig verden er næsten uset i sport. Han tog imod sociale medier og digital markedsføring med åbne arme, og uden ham var basketball ikke blevet en sport, som hele verden kender og spiller.

Det er helt umuligt at forestille sig, hvordan NBA ville have set ud i dag uden David Stern. Hans bortgang efterlader et stort hul i basketballens verden. Årtiet er blot lige startet og allerede har sporten mistet manden, som formede de sidste tre.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA