fbpx
Find os her

NBA

Brad Wanamaker skal til NBA

Fenerbahce? Nix… FC Barcelona? Nope… Spørgsmålet omkring hvor Brad Wanamaker ender henne til næste sæson, har været et af sommerens helt store samtale emner. Nu er der dog kommet en afgørelse.

Foto: fenerbahce.org

Brad Stevens tog røret og tog kontakt til en af de absolut bedste guards i Europa de seneste par sæsoner. Han fortalte ham om den rolle han kunne få i den grønne trøje, og Wanamaker elskede ideen, og har ifølge den anerkendte ESPN-journalist Adrian Wojnarowski sagt ja.

Brad Wanamaker blev både rygtet til at blive i Fenerbahce i den kommende sæson, men også til den spanske storklub FC Barcelona, som har tilbudt ham en mere end lukrativ aftale. Israelske Maccabi Tel Aviv var sågar også utrolig interesseret. Udfaldet bliver dog helt anderledes.

Den amerikanske profil bliver nemlig ikke på det gamle kontinent. Istedet skal den 28-årige guard over Atlanten til NBA, hvor han skal spille for Boston Celtics, og en aftale skulle angiveligt være nær på plads inden længe.

Fremtiden er uvis for Marcus Smart som bliver restricted free agent denne sommer, og derfor den store interesse for amerikaneren. I Boston bliver Wanamaker bliver en del af Celtics backcourt med Kyrie Irving, Shane Larkin, Terry Rozier og Jaylen Brown for at nævne nogle få.

USA – Europa – USA – Europa – USA

Wanamaker dukkede første gang op i Europa, helt tilbage i 2011 i den italienske klub Teramo Basket i Serie A, efter at han ikke blev draftet til NBA samme år.

Sæsonen efter gik klubben bankerot, og amerikaneren søgte naturligt nye græsgange. Det blev i første omgang til et kortvarigt ophold i Fulgor Libertas Fordi, og dernæst et ophold i NBA D League for Austin Spurs, som han vandt titlen med samme år.

Herefter returnede Wanamker igen til Europa. Her fik han for alvor gennembrud i sine år for den tyske storklub Brose Bamberg i årene 2014-16, som han vandt det tyske mesterskab med to gange i 2015 og 2016.

I 2015 blev udnævnt til Finals MVP og kåret til den bedste offensive spiller i ligaen. Året efter i 2016 vandt han MVP-titlen for sæsonen.

Stor interesse fra hele Europa

Med sine præstationer i Tyskland tiltrak han ikke overraskende stor opmærksomhed fra de største klubber i Europa.

Darussafaka som skulle spille sin debut-sæson i EuroLeague i 2016-17 sæsonen stjal ham øjeblikketligt for øjnene af samtlige storklubber i Europa, og aflønnede ham samtidigt ganske fint.

Dette returnede han i form af stort spil på banen med flotte præstationer. I den sæson snittede Wanamaker nemlig 16,7 point, 3,1 rebounds, 4,6 assists og 1,5 steals pr. kamp.

Sæsonen efter røg Darussafaka ud af EuroLeague. Wanamaker havde store drømme, og ønskede dog kun at spille på den store senere.

Derfor lokkede Zeljko Obradović og Fenerbahce ham til klubben, og han bed på. Hans sæson i den tyrkiske storklub blev dog ikke ligeså succesfuld, og han snittede ”kun” 11,3 point, 2,7 rebounds, 3,8 assists og 1,4 steals pr. kamp.

Sammen med Fenerbahce nåede han Final Four i EuroLeague, hvor man dog tabte til Real Madrid i finalen. Trøstepræmien kom på hjemmebane i den tyrkiske liga, hvor man slog Tofas i finalen i det tyrkiske mesterskab.

Når Brad Wanamaker træder ind på gulvet i NBA til næste sæson, vil det være første gang nogensinde i karrieren.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague