fbpx
Connect with us

Chicago Bulls

9 gode grunde til hvorfor du skal se The Last Dance

Det varmeste emne i basketverdenen for tiden er Chicago Bulls og Michael Jordan – og bare rolig vi har ikke taget en tidsrejse tilbage til 90’erne.

Det skyldes ESPN dokumentar-serien ”The Last Dance”, der i øjeblikket kan ses på Netflix. Dokumentaren følger Chicago Bulls i 1998, da de er på jagt efter deres sjette mesterskab på otte år. Du er måske allerede i gang med dokumentaren, men hvis ikke, så vil jeg her komme med ni gode grunde til, hvorfor du skal gå i gang med serien – med det samme!

  1. Hidtil uset materiale

Materialet til serien blev oprindelig filmet under 1997/1998 sæsonen, men er ikke blevet udgivet endnu, da Michael Jordan havde fået skrevet i kontrakten, at han skulle godkende offentliggørelsen. Det er først sket i år, hvilket vil sige, at vi nu for første gang får optagelserne at se. Optagelserne giver et sjældent set indblik i dynamikkerne og forholdene uden for banen både på godt og ondt, og det er nok derfor, at Jordan ikke har ville have optagelserne så dagens lys før nu.

  1. Michael Jordan

Apropos Michael Jordan… Han er naturligvis en af de helt store tiltrækningskræfter for serien. Du kommer helt tæt på verdens bedste basketballspiller nogensinde og får lov til at følge både op- og nedture. Alle optagelserne bliver kommenteret af Jordan selv, siddende i sin lænestol med en cigar. Manden oser bare af coolness.

  1. Fremragende interviews

Udover Michael Jordan så er der også interviews med alle andre relevante personer, du kunne forestille dig. Med- og modspillere, mediepersoner, trænere og selv tidligere kommissær David Stern giver sit syn på sagen. Alle virker de ærlige, når de giver deres syn på tingenes gang. Den eneste man savner, er Jerry Krause, der ofte bliver en syndebuk fra de tidligere Bulls spillere, men han gik desværre bort i 2017 og kan ikke forsvare hans side af sagen.

  1. Drama, drama, drama

80’erne og 90’erne bød bare på flere rivaliseringer og mere drama end nutidens basketverden. Der virker oprigtig til stadig at være ondt blod mellem de tidligere Pistons og Bulls spillere den dag i dag. Derudover er der masser af drama uden for banen omhandlende alt fra stoffer til gambling. Selv hvis du ikke interesseret dig en dyt for basketball, så ville det være en underholdende serie.

  1. Dennis Rodman

Apropos drama… Dennis Rodman er en helt igennem fantastisk tosse. Manden har datet Madonna og Carmen Electra, er venner med Kim Jong Un og har haft håret farvet i flere farver, end der er i regnbuen. Han er måske det mest underholdende ved serien (og det siger ikke så lidt).

  1. En indsigt i en anden tid

Hvis du ikke var født, eller måske bare ikke så basket i 80’erne og 90’erne, så er denne serie et magisk indblik i en anden tid. Hvis du vil vide mere om basketball, så er denne serie ikke et dumt sted at starte.

  1. Nostalgitrip

Kan man andet end at blive 90’er nostalgisk, når man ser Jerry Seinfeld og Michael Jordan stå og joke sammen?

  1. Få stillet dit Sportsfix

Er du bare heller ikke til færøsk fodbold eller E-sport? Så kan The Last Dance være med til at stille dine voksende sports-abstinenser. Fantastiske highlights og sportssnak kan i denne situation være en fuldgod substitut for den rigtig vare.

  1. Kom tættere på personerne bag spillerne

Som tidligere nævnt, så omhandler serien ikke kun, hvad der foregår på banen. Du kommer tættere på personerne bag spillerne og får en større forståelse for deres valg.

Der er indtil videre udkommet seks afsnit af The Last Dance. Der kommer to afsnit i morgen (mandag) og to til næste mandag.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Chicago Bulls