fbpx
Find os her

NBA

OVERSIGT: Fuldt overblik over årets Off-Season

Få det fulde overblik over samtlige hold i ligaen lige her, hele sommeren. Spillere, Free Agents, rookies, trades og meget mere er alt sammen noget, der...

Flere artikler

Hvad er NBA?

NBA blev grundlagt i 1946 under navnet Basketball Association of America (BAA), men skiftede navn til National Basketball Association i 1949 efter fusion med den rivaliserende liga, National Basketball League(NBL).

Man har i NBA været helt nede på 8 hold, men nu huser man hele 30 franchises. De hæderkronede gamle klubber er Celtics, Knicks, Royals (nu Sacramento Kings), Warriors, Lakers, Pistons, Hawks og Nationals (nu Philadelphia 76’ers).

Ligaen har altid været fyldt med profiler, og særligt kampene mellem Magic Johnson fra Lakers og Larry Bird fra Boston Celtics er legendariske. Grunden var bl.a., at de to klubber er de mest vindende i historien med 17 til Boston og 16 til Lakers. Tredjepladsen er langt efter – Chicago Bulls har 6 mesterskaber.

Men netop Bulls skulle blive et turningpoint for ligaen, for mens Magic og Bird kunne trække fulde huse i arenaerne, så lagde Michael Jordan med sit indtog i ligaen et ekstra lag på. Han trak både fulde huse i hallerne, men TV blev også en dominerende faktor med superstjernen. Michael Jordan kunne kreere seertal, så reklameværdierne sprængte skalaerne, og det betød også, at spillerne begyndte at få nogle seriøst store kontrakter.

Jordan endte med at skabe sit eget brand inden for sko. I samarbejde med Nike skabte han en gigantisk succes, der stadig i dag trækker spor i NBA. Michael Jordan betragtes fortsat som den bedste spiller til dato med sine 6 finale, 6 sejre og 6 Finals MVP titler.

Profiler i NBA gennem årene har været:

60’erne – Chamberlain, Robertson og Russell

70’erne – Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West

80’erne – Magic Johnson og Larry Bird

90’erne – Jordan, Olajuwon, Barkley, Malone, Pippen

00’erne – Tim Duncan, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal

10’erne – LeBron James, Steph Curry, James Harden, Kevin Durant, Kawhi Leonard

NBA er opdelt i to konferencer: Eastern Conference og Western Conference. Hver af disse er opdelt i tre divisioner. I øst er det Atlantic, Central og Southeast, mens det i vest er Midwest, Pacific og Southwest. I ligaen bliver der spillet om mesterskabet fra Eastern og Western, hvor vinderne så mødes i NBA-finalen, som spilles bedst af 7 kampe.