fbpx
Connect with us

NBA

De seneste nyheder vedrørende opstarten af NBA sæsonen den 30. juli

Genoptagelsen af NBA sæsonen kommer hastigt nærmere. For ligaen er de næste mange måneder uberørt territorie, og på trods af et udførligt regelsæt for håndtering af...

More Posts

Starten på verdens bedste liga NBA

NBA, eller National Basketball Association, er verdens bedste og største basketball-liga. NBA blev grundlagt tilbage i 1949, hvor Basketball Association Of America (BAA) fusionerede med National Basket League (NBL). Siden da har NBA årligt afgjort, hvad der kaldes verdensmesterskabet i Basketball.

NBA har ikke altid været så populært og stort som det ses i dag. De første årtier var dominerede af enorme niveuaforskelle blandt holdene, hvor spillere som Bill Russell og Wilt Chamberlain dominerede modstandere. Især disse to spillere var ikoner tilbage i 60’erne, hvor Russell statuerede ham selv som én af de største i historien. Russels’ Boston Celtics vandt otte mesterskaber i træk og ti mesterskaber på elleve år. En rekord der stadigvæk står i dag. Wilt Chamberlain er mest kendt for hans personlige statistikker, der virker fuldstændigt uopnåelige i den moderne liga. Han har både scoringsrekorden (100 point) og rekorden for flest rebounds i en kamp (55). Begge rekorder står i dag og ser ikke ud til nogensinde at blive slået.

Nye tider i NBA

På trods af disse talentfulde profiler havde NBA det svært igennem især 70’erne, hvor seertallene og populariteten var faldende. I 1979 blev to af historiens største spillere draftet samme år. Larry Bird til Boston Celtics og Earvin ‘Magic’ Johnson til Los Angeles Lakers. To store spillere til hver deres legendariske hold. Det skulle vise sig at være svaret på alle ligaens problemer. De to stjerner var fra start skelsættende for deres respektive hold, både udenfor banen og på banen. Fra 1980 til 1990 vandt Johnsons Lakers fem mesterskaber og Birds Celtics tre. Populariteten for ligaen eksploderede i perioden og dannede størstedelen af det image man ser i dag.

I 90’erne var både Bird og Johnson i slutningen af deres karrierer og en ny flok af superstjerner var klar til at overtage. En række nye stjerner havde allerede skabt sig et image på og væk fra banen, men Michael Jordan overskyggede dem alle. Jordans dominans på banen og hans kulturelle indflydelse fra banen, gjorde ham hurtigt til en altoverskyggende superstjerne, der stadigvæk har sit præg på nutidens spil såvel som kultur.

Siden da har sporten og ligaen haft stigende popularitet, og især de sidste ti år har ligaen rettet meget fokus på det globale aspekt. Europæiske og afrikanske stjerner som Giannis Antetokounmpo og Joel Embiid er del af en ny generation af udenlandske superstjerner, der skal sprede sportens vingefang over hele verden.

Advertisement
Advertisement