evn-dk
Fullcourt

NBA

18. februar, 2018 - 19:29 af Anders Østergaard
Foruden All Star-events, bød uge 7 på et imponerende comeback, et sviende nederlag og historiens hurtigste triple-double. Her er...
18. februar, 2018 - 18:07 af Casper Pedersen
Der var lidt startvanskeligheder, da vi fangede Kevin Durant før All Star kampen. Men det lykkedes dog at få...
18. februar, 2018 - 18:04 af Casper Pedersen
Victor Oladipo skiftede i sommers fra Oklahoma City Thunder til Indiana Pacers, i en handel som med Paul George....
18. februar, 2018 - 12:26 af Aske Strandbygaard
Vores udsendte NBA-rapporter Steffen Pedersen fangede sidste sæsons MVP, Russell Westbrook, til en kort snak, der blandt andet indbefattede...
18. februar, 2018 - 10:55 af Anders Østergaard
Phoenix Suns’ guard Devin Booker vandt trepointskonkurrencen foran Klay Thompson og Tobias Harris efter en finalerunde med rekordhøje 28...
18. februar, 2018 - 10:17 af Anders Østergaard
Point guard Spencer Dinwiddie vandt overbevisende finalen i Skills Challenge over Lauri Markkanen.
18. februar, 2018 - 8:46 af Steffen Kartman
Fire fantastiske atleter, men Donovan Mitchell fløj højere end de andre og vandt sikkert dette års dunkekonkurrence.
17. februar, 2018 - 17:17 af Boba Keseric
Brandon Ingram fik ikke mange minutter på banen i nattens Rising Stars Challenge, på trods af at hans fine...
17. februar, 2018 - 14:47 af Casper Pedersen
Dario Šarić fortæller overfor Fullcourt at han havde en svær tid i starten af sin karriere i NBA, men...
17. februar, 2018 - 11:09 af Boba Keseric
Den unge Bostons Celtics spiller Jaylen Brown, kunne overfor Fullcourt, afsløre at Kyrie Irving rent faktisk ikke er så...

Hvad er NBA?

NBA blev grundlagt i 1946 under navnet Basketball Association of America (BAA), men skiftede navn til National Basketball Association i 1949 efter fusion med den rivaliserende liga, National Basketball League(NBL).

Man har i NBA været helt nede på 8 hold, men nu huser man hele 30 franchises. De hæderkronede gamle klubber er Celtics, Knicks, Royals (nu Sacramento Kings), Warriors, Lakers, Pistons, Hawks og Nationals (nu Philadelphia 76’ers).

Ligaen har altid været fyldt med profiler, og særligt kampene mellem Magic Johnson fra Lakers og Larry Bird fra Boston Celtics er legendariske. Grunden var bl.a., at de to klubber er de mest vindende i historien med 17 til Boston og 16 til Lakers. Tredjepladsen er langt efter – Chicago Bulls har 6 mesterskaber.

Men netop Bulls skulle blive et turningpoint for ligaen, for mens Magic og Bird kunne trække fulde huse i arenaerne, så lagde Michael Jordan med sit indtog i ligaen et ekstra lag på. Han trak både fulde huse i hallerne, men TV blev også en dominerende faktor med superstjernen. Michael Jordan kunne kreere seertal, så reklameværdierne sprængte skalaerne, og det betød også, at spillerne begyndte at få nogle seriøst store kontrakter.

Jordan endte med at skabe sit eget brand inden for sko. I samarbejde med Nike skabte han en gigantisk succes, der stadig i dag trækker spor i NBA. Michael Jordan betragtes fortsat som den bedste spiller til dato med sine 6 finale, 6 sejre og 6 Finals MVP titler.

Profiler i NBA gennem årene har været:

60’erne – Chamberlain, Robertson og Russell

70’erne – Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West

80’erne – Magic Johnson og Larry Bird

90’erne – Jordan, Olajuwon, Barkley, Malone, Pippen

00’erne – Tim Duncan, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal

10’erne – LeBron James, Steph Curry, James Harden, Kevin Durant, Kawhi Leonard

NBA er opdelt i to konferencer: Eastern Conference og Western Conference. Hver af disse er opdelt i tre divisioner. I øst er det Atlantic, Central og Southeast, mens det i vest er Midwest, Pacific og Southwest. I ligaen bliver der spillet om mesterskabet fra Eastern og Western, hvor vinderne så mødes i NBA-finalen, som spilles bedst af 7 kampe.