fbpx
Find os her

Landshold

Danmark vandt slaget om Skandinavien

Der var lagt op til et nordisk opgør i Ballerup Super Arena søndag eftermiddag, da Danmark tog imod Sverige i Gruppe A af FIBA Pre Qualifiers. Danmark fortsatte den gode stime med en sejr på 76-72.

Danmark skulle søndag forsøge at fortsætte deres gode momentum fra torsdagens opgør mod Hviderusland, hvor det danske mandskab træk sejren i land på 98-94 efter to gange overtid.

Danmark måtte undvære en skadet Shavon Shields til kampen, og det danske landshold startede derfor i samme opstilling som til kampen mod Hviderusland bestående af Chanan Colman, Iffe Lundberg, Jonathan Gilling, Jonas Zohore og Kevin Larsen.

De svenske naboer sad over i første runde og startede dagens opgør med Thomas Massamba, Ludvig Håkanson, Christopher Czerapowicz, Adam Ramstedt og Viktor Gaddefors.

Kaptajn Colman åbnede kampen med tre point, men Sverige svarede straks igen i modsatte ende. Kort efter satte det danske mandskab et flot indøvet indbound-spil op, hvor Colman serverede et smukt alley-oop til Lundberg, der hamrede bolden i kurven.

Sverige havde i kampens åbning stor succes fra distancen, men i modsatte ende havde de store problemer med at holde brølstærke Kevin Larsen fra fadet. Sverige valgte derfor at tage en timeout, og den havde straks succes med ti point i træk til svenskerne, der dermed vandt første periode 20-28.

Czerapowicz svær at holde fra fadet

Danmark fik en god start på anden periode, hvor både Philip Hertz og Iffe Lundberg scorede i sekvenser, hvor de blev fejlet. Begge spiller formåede dog ikke at udnytte deres bonusstraffekast.

Den svenske profil Christopher Czerapowicz fortsatte med at gøre livet surt for danskerne i anden periode, hvor han efter tre minutter scorede sit 17 point i kampen til en svensk føring på 28-36, der fik den danske head coach til at tage timeout.

Det hjalp en smule, og en sen scoring fra den nyudnævnte folkehelt Jonas Zohore sørgede for en pauseføring 39-43 til de svenske naboer. Czerapowicz scorede hele 21 point i første halvleg.

Sverige kunne ikke holde Kevin Larsen tilbage

Kevin Larsen spillede en formidabel landskamp. (Foto: Robert Dines Rasch)

Ingen af holdene kunne få noget flow i kampen fra starten på anden halvleg, hvor dommerne dømte fejl på fejl i begge ender, hvorfor både Chanan Colman og Jonas Zohore modtog deres tredje fejl tidligt i tredje periode.

Samtidigt fortsatte Czerapowicz sit trepointsshow, hvorfor han kunne udbygge den svenske føring til 48-54, hvor han havde scoret halvdelen af de svenske point.

Erez Bittman bragte derfor Jonathan Gilling tilbage på banen, men kort efter modtog han sin fjerde fejl, hvorfor han måtte tilbage på bænken og få et hvil. Sverige var dog også i fejlproblemer, og den svenske starter Adam Ramstedt blev fejl fejlet ud med 13 minutter tilbage af kampen.

Danmark, og særligt Kevin Larsen, sluttede periode klart bedst, og med en scoring i de døende sekunder udlignede Iffe Lundberg til 62-62.

Efter få minutter af fjerde periode kunne Frederik Hougaard Nielsen bringe Danmark foran 66-65 efter et hårdt presset layup. En ellers forholdsvis anonym Lundberg begyndte også at vise, hvorfor han er topscorer for det danske landshold.

Først scorede han en presset trepointsscoring til 69-65, inden han efterfølgende stjal bolden og tog bolden mod kurven. Her blev der begået en hård fejl, der lignede en usportslig fejl, men Lundberg måtte nøjes med to straffekast, som han scorede på.

Få momenter efter begik Frederik H. Nielsen en ganske normal fejl, men i dette tilfælde mente dommerne, at der skulle dømmes den usportslige fejl, som de ikke kunne se i modsatte ende. Danmark lod sig ikke ryste, og med tre minutter igen scorede Hertz et trepointsskud til 74-68 i dansk favør.

Med 40 sekunder havde Iffe Lundberg chancen fra straffekastlinjen, men han brændte begge skud, og der var dermed masser af spænding tilbage i kampen. Sverige brændte dog deres forsøg i modsatte ende, hvorfor Lundberg måtte en tur på linjen igen med 19 sekunder igen.

Denne gang var der mere succes, da Lundberg scorede på begge forsøg, hvilket sendte Danmark foran 76-70. Sverige brændte igen, og denne gang var det Kevin Larsen, der måtte en tur på linjen. Han brændte ligeledes to forsøg, inden Sverige reducerede til 76-72 med fire sekunder igen.

Det blev kampens resultat, og Danmark har dermed fået en perfekt start på Anden Runde af FIBA Pre-Qualifiers med to tætte sejre! Dansk topscorer blev Kevin Larsen med 24 point og 11 rebounds.

Der blev i søndagens kamp slået dansk tilskuerrekord, da hele 2581 tilskuere var samlet til at se det skandinaviske opgør. Heraf havde omtrent 300 svenskere taget turen over Øresund.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Eurobasket