Find os her

Internationalt

Ny europæisk tilskuerrekord blev sat i Eurocuppen

I det der blev en vanvittig kvartfinale kamp mellem Budivelnik Kiev og KK Crvena Zvezda i Eurcuppen blev der samtidigt også sat en ny tilskuerrekord for de europæiske turneringer.

Det basketball gale nation Serbien har i løbet af de seneste mange år slået mange rekorder, nu kan de skrive endnu en på listen. Serbiske KK Crvena Zvezda slog den europæiske tilskuerrekord til en indendørs basketball kamp onsdag aften, da hele 24.232 fandt vej til hallen for at se deres hold vinde over Budivelnik Kiev i kamp to i kvartfinalen i EuroCuppen. Netop at det er sket i Eurocuppen er et vanvittig scenarie i sig selv idet, det gennesnitlige tilskuertal til en kamp i Eurocuppen er på omkring 5.000 pr. kamp hvis ikke mindre.

Den tidligere rekord i EuroCuppen lød på ”sølle” 14.800 tilskuere tilbage i sæsonen 2003/2004 i kampen mellem Estudiantes og Real Madrid.

Før denne kamp var det ærkerivalerne fra Partizan Beograd der sad på den europæiske rekord med 22.567 tilskuere til Euroleague kampen i Top16 fasen mod græske Panathinaikos tilbage i 2008/2009 sæsonen. Det største tilskuertal nogensinde til en basketball kamp i Europa er dog helt tilbage i 1966, da 80.000 tilskuere overværede kampen mellem AEK Athens og Slavia Prag på Athens fodboldstadion.

KK Crvena Zvezda spiller normalt sine kampe i Pionir hal med plads til 7.500 tilskuere, men ved denne lejlighed blev kampen altså rykket til den langt større Kombank Arena pga. den massive interesse. Redaktionen på Fullcourt havde desuden lejlighed til at se en af Crvena Zvezdas Euroleague kampe mod Panathinaikos i denne hal før holdet røg ud af turneringen. Se hvordan denne oplevelse var i video og billeder ved at klikke her.

Vanvittig tæt affære

Ukrainerne havde vundet den første kamp med 3 point, hvilket betød at Crvena Zvezda skulle vinde kampen med 4 point for at gå videre. Kampen skulle dog ud i overtid, da serberne i de sidste 5 sekunder formåede at nå op på en tre pointsføring, for derefter at slå ukrainerne 79-79 og avancere til semifinalen. Direktøren for klubben fortæller desuden at havde man muligheden for at dække klubbens fodbold stadion ville man spille semifinalen der, hvor der anslås at være plads til omkring 100.000 pladser til en basketball kamp.

Ingen turde tage ansvaret i kampen, indtil den tidligere NBA spiller Charles Jenkins eksploderede i bogstavligste forstand kort før tid i fjerde periode, og tvang kampen ud i overtid, før han fuldstændigt sænkede de ukrainske gæster i overtiden i gårsdagens kamp. Se hvordan stemningen var og hans vilde præstation herunder.

(Foto: Redstarbelgrade.info – Nikola Jovic)

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Mere fra Internationalt