fbpx
Find os her

Mads Bonde fik lørdag aften sin debut i den bedste spanske række Liga Endesa, for storholdet Iberostar Tenerife.

I 2016 tog den nu 20-årige unge dansker en stor beslutning, da han valgte at forlade Team FOG Næstved og Basketligaen, til fordel for Spanien.

Her skiftede han til klubben Avila i den spanske LEB Silver. Han spillede her i en enkelt sæson, før den spanske storklub Iberostar Tenerife skrev under med ham denne sommer. Her blev Mads tilknyttet til Tenerifes andethold, hvem han skulle spille kampe med, og sideløbende træne med førsteholdet.

Bonde er dog i denne sæson af flere omgange blevet udtaget til kampe på førsteholdet. Han har blandt andet siddet på bænken, da Tenerife tidligere på sæsonen mødte Real Madrid, før han lørdag aften fik debut i den bedste spanske række mod Real Betis, hvilket han var overvældende glad for.

”Det er en super god følelse. Har altid drømt om at spille i ACB, så det er klart at når man får debut, føles det lidt uvirkeligt, og som et skridt i den rigtige retning,” indleder Bonde med at fortælle til Fullcourt, og fortsætter.

”Det er hvad jeg har arbejdet hen mod i denne sæson. Har trænet hårdt med holdet hele sæsonen, så det er rart at det belønner sig med debut.”

Den unge dansker fortæller at han et eller andet sted var klar på at træneren måske ville kalde hans navn op, men at glæden var overvældende, da han endeligt gjorde det.

”Jeg havde lidt gjort mig klar i hovedet på at han måske ville sætte mig ind til sidst. Jeg blev bare glad, da han kaldte mit navn. Det var en god følelse.”

Mads Bonde fik blot 12 sekunder på banen, men dette er i sig selv et stort skridt fremad for den unge dansker, eftersom det ikke er mange der kan bryste sig med tid på banen i den bedste nationale liga i Europa. Han er dog klar på at arbejde hårdt videre, så oplevelsen kan gentage sig flere gange i denne sæson.

”Ja, jeg tror godt det kunne ske igen. Men man ved aldrig hvad der kan ske. Jeg fokuserer bare på at gøre det godt til træning, så tager jeg hvad jeg kan få,” afslutter han med at fortælle.

Se ham komme ind på banen 1:45 minutter inde i videoen ved at klikke her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt