fbpx
Connect with us

Det har længe ligget i kortene, at landsholdsspilleren Iffe Lundberg ville skifte væk fra den danske liga, men hvorhen har været det store spørgsmål. Lundberg har dog ikke manglet muligheder, hvor han har haft tilbud fra fire ACB-klubber (bedste spanske række), samtlige hold i LEB Gold (næstbedste række i Spanien) samt tilbud fra Tyskland og Sverige.

Valget faldt på ICL Manresa, der i den forgangne sæson rykkede ned fra ACB til LEB Gold. De har en klar målsætning om at vende tilbage til den bedste række, og det var en af årsagerne til, at Lundberg fandt netop denne klub ekstra interessant.

“Jeg valgte at spille for ICL Manresa, fordi vi har et fælles mål om at spille i ACB. De vil gerne rykke op igen, og jeg vil gerne spille i Europas bedste række (hjemlige række). Træneren og deres GM var helt vilde efter at få mig til klubben, og da jeg talte med dem og fik præsenteret deres ambition med mig og de næste to år, kunne jeg ikke sige nej. Det var et alt for attraktivt tilbud til at sige nej til,” udtaler han til Fullcourt.dk.

Fra Frederiksberg til Horsens

Foto: Robert Dines Rasch

Iffe Lundberg nåede fire sæsoner i Basketligaen, hvor han startede i barndomsklubben Falcon. Her spillede han en flot rookie-sæson, hvor han som ganske ung snittede 11,4 point, 3,7 rebounds, 1,6 assists samt 1,4 steals per kamp. Sæsonen efter overgik Falcon til en fusionsklub, der kom til at hedde Copenhagen Wolfpack.

I Wolfpack blev det til et stort gennembrud for den atletiske guard, der for alvor viste prøver på hans store talent. Lundberg udgjorde en af ligaens mest eksplosive guard-duoer, hvor han i samarbejde med amerikanske Ryan White gjorde livet surt for adskillige modstandere. I Wolfpack snittede Lundberg imponerende 17,7 point, 4,1 rebounds, 3,3 assists og 2,3 steals.

Efter sæsonen i Wolfpack havde Lundberg en stor beslutning at træffe, hvor han havde muligheden for at tage på college eller spille professionelt i Europa. Han valgte det sidste, og det er en beslutning, som han er godt tilfreds med den dag i dag.

“Først og fremmest vil jeg gerne endnu en gang sige tak til HIC for alt det, de har givet mig, og gjort for mig! De seneste to år har gjort mig til den spiller, jeg er i dag. Jeg er glad for, at jeg valgte at blive et år til. Det gjorde, at jeg var klar til at tage det helt store spring, i stedet for at nøjes med at starte ud i en mindre liga,” udtaler Lundberg.

Skiftet til Horsens skete i sin tid særligt på grund af head coach Arnel Dedic. En træner som Lundberg værdsætter mere end de fleste, og Dedic har hjulpet ham til at blive en langt bedre og mere fuldkommen spiller.

“Han betyder alt for mig. Han er min mentor, og han er ligesom en ekstra far for mig. Han har investeret utroligt meget tid og energi i at udvikle mig og gøre mig så meget bedre, end da jeg først kom til Horsens. Generelt har jeg lært så meget af ham, at jeg ser mig selv som et meget bedre menneske blandt andet på grund af Arnel. Kombinationen af at have ham og min kæreste ved min side hver dag, har gjort mig til en mand.”

Netop kæresten Camilla Frommelt Andersen, der selv er en dygtig basketspiller og spiller for Aabyhøj i Dameligaen, drager med til Spanien, hvor hun forhåbentligt også kan finde en klub i nærområdet. Det betyder åbenlyst meget for Iffe Lundberg, at han får selskab med derned, hvor han får en evig støtte med.

“Det betyder alt for mig, at min dronning tager med mig. Hun er den person, jeg snakker om alt med, som støtter mig hele tiden, uanset om jeg er i medgang eller modgang, hun er der altid for mig. Og det elsker jeg hende for af hele mit hjerte. Det gør hele oplevelsen meget mere speciel, fordi vi så netop kan dele det sammen. Men det gør det også markant lettere for mig, for jeg vil et eller andet sted altid være under trygge rammer,” fortæller han Fullcourt.dk.

Catalonien venter – Drømmer om NBA

Privatfoto

Iffe Lundberg var i slutningen af juni på Gran Canaria, hvor han var inviteret til at træne med i ACB Academy, som er et godt udstillingsvindue for de store talenter. Det gik godt, og derfor har der også været stor kamp om den atletiske guard. Valget faldt på catalonske ICL Manresa, som ligger en times tid væk fra Barcelona.

Manresa har tidligere kastet en række talenter ud i den store basketverden, hvor Serge Ibaka er et godt eksempel på dette. Det var desuden den spanske klub, hvor Rasmus Glarbjerg tidligere optrådte. Nu har Iffe Lundberg skrevet under på en toårig kontrakt, og det er med en klar målsætning om at rykke op. Ikke desto mindre er niveauet i den næstbedste spanske række, LEB Gold, stadig på et meget højt niveau.

“Jeg forventer, at niveauet er højere end i basketligaen, at spillerne er bedre teknisk og talentmæssigt samt at disciplinen og professionalismen er på et højere niveau. Jeg forventer, at jeg lever op til den rolle, jeg er blevet hentet ind til at spille.”

Lundberg er udset en stor rolle på mandskabet, hvilket også var en medvirkende faktor i, at han valgte netop Manresa.

“Ambitionen er som sagt at rykke op i ACB igen efter denne sæson, og det skal jeg forhåbentlig hjælpe dem med at gøre. Jeg får en rolle som en af de bærende profiler på holdet, så jeg skal gøre lidt af det hele. Dække hårdt og godt forsvar, score point, rebounde og sætte folk op. Jeg skal spille begge guard positioner, og det er rigtig godt, fordi det er jeg vant til. Det er en stor rolle, jeg påtager mig, men jeg forventer ikke andet af mig selv, og jeg tror, at jeg er klar til det,” lyder den målrettede udmelding.

Skiftet kommer ifølge Lundberg på det rigtige tidspunkt, hvor han både er modnet som spiller og som person, hvilket har gjort ham klar til at tage skiftet til en tilværelse som professionel basketballspiller i udlandet. Det har ikke desto mindre altid været planen, lyder det overbevisende fra Iffe Lundberg, der i øjeblikket er på træningslejr sammen med landsholdet.

“Jeg har altid vidst, at jeg ville blive professionel basketspiller, og jeg har forsøgt at gøre min familie klar til det, så godt jeg kunne. Det her er forhåbentlig kun begyndelsen. Jeg har været klar mentalt til at tage afsted i lang tid, men dette sidste år i Horsens gjorde mig virkelig klar, meget mere end jeg reelt var klar over. Så jeg tror, at det bliver en fantastisk oplevelse for mig og min kæreste,” udtaler Lundberg, inden han afsluttende fortæller om den ultimative målsætning:

“Selvfølgelig er målsætningen at komme i NBA, men det kræver meget, meget hårdt arbejde, disciplin og forståelse for den situation man er i. Men vigtigst af alt så handler det hele for mig om tålmodighed.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in Basketligaen