fbpx
Find os her

Internationalt

Iffe Lundberg: Dette er forhåbentlig kun begyndelsen

Iffe Lundberg skal i den kommende sæson prøve kræfter ad i den bedste spanske række mod klubber som de forsvarende EuroLeague-mestre Real Madrid, FC Barcelona, Baskonia og Unicaja. En udfordring han glæder sig utrolig meget til.

Foto: basquetmanresa.com

Sidste sæson var det man kan beskrive som en drømmesæson for den unge danske talent Gabriel Iffe Lundberg.

Iffe er det levende bevis på at hvor der er en vilje er der også succes, at dansk basketball har vokseværk, og at en ung dansker sagtens kan begå sig i europæisk basket og få succes.

Det er nemlig gået stærkt for den danske guard som på få år er vokset og modnet med opgaven. Han har taget skridtet til større udfordringer år efter år. Fra Wolfpack, til Horsens IC og nu spanske Manresa, hvor drømmen blev til virkelighed.

“Jeg havde sat mig selv det mål om at ende i ACB en dag, så det var bare et spørgsmål om tid. Men dette er forhåbentlig kun begyndelsen for mig,” indleder Lundberg med at fortælle i et interview med Fullcourt.

Iffe Lundberg og Manresa formåede sidste sæson at vinde finalen i den andenbedste spanske række. Dette resulterede i oprykning til den bedste række Liga Endesa eller ACB League om man vil. En sæson, som levede fuldt ud til forventningerne hos danskeren.

“Overordnet set synes jeg at det har været en rigtig god første sæson uden for Danmark. Den levede op til mine forventninger ift. professionalisme, niveau, kultur og rammer. Jeg har lært utroligt meget, og jeg ser i den grad frem den kommende sæson i ACB”.

Samtidigt var det også en sæson, hvor Iffe Lundberg fik et stort ansvar i sine hænder som han er utrolig taknemmelig for.

“Jeg fik et stort ansvar på et meget talentfuldt hold, og det medførte at jeg kunne udfolde mig på den perfekte måde. Mine forhåbninger blev opfyldt, og jeg føler selv at jeg levede op til dem. Jeg havde en stor rolle, fik flest minutter og så har jeg fået et års mere erfaring. Jeg er bare taknemmelig for at have fået muligheden.”

Glæder sig til at stå overfor Sergio Llull

Den nye sæson byder på nye og større udfordringer og om blot få uger skal Lundberg i aktion i sin første Liga Endesa kamp.

Her hedder modstanderne blandt andet Real Madrid, FC Barcelona, Baskonia og Unicaja. En udfordring som den unge dansker føler sig klar til.

”Jeg føler, at jeg er klar til udfordringen, og jeg tror at det bliver rigtig sjovt. Det er nogle klubber, som spiller på det allerhøjeste niveau i Europa – så jeg ser da frem til at spille mod dem, og se om jeg er klar nu eller om der går nogle år før jeg er der.”

Herudover føler Lundberg sig også mentalt klar til at stå overfor profiler som LLull, Fernandez, Ribas, Shengelia med flere, og ikke stå med en ”wow” effekt/følelse når de kommer på banen.

“Der er nogle meget store navne i europæisk basket, men de er også lavet af kød og blod ligesom jeg er. Jeg glæder mig mest til at konkurrere mod dem alle sammen, få mere erfaring, lære af det og så blive bedre i løbet af sæsonen. Derudover ser jeg da frem til at se hvor langt jeg reelt set er fra det niveau”,

På trods af den profesionelle tilgang og perspektiv på den kommende sæson, så er der alligevel en spiller, som han glæder sig utrolig meget til at stå overfor. Nemlig den spanske stjerne Sergio Llull fra Real Madrid.

“Jeg glæder mig til at spille imod Sergio Llull. Han er en rigtig god combo guard og en meget alsidig spiller. Han har ikke nogle svagheder i sit spil, og det er også sådan en spiller jeg stræber efter at være. Desuden spillede han jo i Manresa inden han kom til Real Madrid, så det er da klart noget jeg tænker på – om jeg kan blive ved med at udvikle mig til potentielt at følge i den retning”.

Stor udfordringer i vente i den kommende sæson

At spille mod nogle af de bedste spillere og klubber i Europa, bliver en kæmpe ændring for den unge spiller, som er ganske klar over at udfordringen også bliver stor.

Lundberg føler sig dog mere end klar til det, da holdet har masser af erfaring i bagagen fra tidligere sæsoner i den bedste række, og har allerede forstærket sig med to profiler i form af den mangeårige Barcelona-profil Justin Doellman samt Alex Renfroe.

”Det bliver da klart en udfordring at skulle tage endnu et skridt op i niveau, men det føler jeg, at jeg kontinuerligt har gjort de sidste par år. Jeg tager altid udfordringen op lige meget hvor det er, eller hvilken række jeg spiller i, og det er bl.a. det, der driver mig,” indleder han med at fortælle og fortsætter.

”Jeg tror, at det bliver en rigtig god sæson for vores hold, det er trods alt en traditionsklub der har spillet i ACB i rigtig mange år. Vores ledelse og staff har også godt styr på hvem vi har på holdet, hvad vi mangler og hvem der skal bringes til. Jeg kan kun sige at indtil videre ser det rigtig spændende ud – jeg glæder mig i hvert fald og føler mig klar!” understreger han.

Lundberg håber samtidigt på at han kan bringe niveauet fra sidste år med i den nye sæson. Her spillede han 46 kampe og snittede 11,1 point, 3,2 rebounds, 2 assists og 1 steal pr. kamp.

Samtidigt er han dog også bevidst om at han skal arbejde videre på sit spil, for at holde det høje niveau.

”Der er ikke nogle tvivl om at jeg skal forsætte med at arbejde kontinuerligt på mit skud. Ellers så føler jeg mig meget selvsikker i, at det er mit eneste spørgsmålstegn når det kommer til at kunne spille på det højeste niveau. Men jeg arbejder hårdt for at opnå mine mål hver dag, og det er ser ganske positivt ud. Så jeg håber jeg kan bringe den gode stime videre over i sæsonen”.

Afslutningsvis fortæller Iffe Lundberg at selvom Manresa er oprykker i den bedste spanske liga, så regner han bestemt ikke med at holdet skal ligge og kæmpe i bunden af tabellen. Tværtimod er der store forventninger til den kommende sæson.

”Mine forventninger til sæsonen er, at vi som hold går ud og kæmper hver eneste gang vi går på banen, og at vi får vundet nogle kampe. Jeg forventer ikke at vi kommer til at ligge i den nederste del af tabellen, men omkring et sted i midten. Mine forventninger til mig selv er, at jeg bliver ved med at forbedre mig på daglig plan og at jeg kæmper mig til en ordentlig plads i rotationen. Gør jeg det, tror jeg, at alt kan ske for mig,” afslutter han med at fortælle til Fullcourt.

Den bedste spanske række forventes at starte i slutningen af september måned.

Det endelige program er allerede lagt, og Manresa starter mod Movistar Estudiantes, som sidste år sluttede af på en 11. plads. Kampen spilles den 30. september kl. 12:30.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt