evn-dk
Fullcourt
15. apr 2018 - 12:07

Historisk mesterskabstitel til Buducnost i ABA LEAGUE

Buducnost Voli vandt en vanvittig tæt finaleserie mod de forsvarende mestre fra sidste sæson Crvena Zvezda, og kunne sent lørdag aften blive kåret til mestre af ABA League for første gang i klubbens historie.

Foto: Buducnost Voli

Imens hele verden havde rettet fokus på NBA hvor playoffs blev skudt igang, fik Europa sæsonens første mester. Dette skete på Balkan i Adriaterhavsligaen, ABA LEAGUE, hvor Buducnost slog de forsvarende mestre Crvena Zvezda.

En serie der havde alt og lidt til, sluttede sent lørdag aften, da Buducnost vandt 77-73 på hjemmebane i Podgorica over Euroleague-mandskabet Crvena Zvezda.

Intensitet, godt basketball, tætte resultater, tvivlsomme kald og påstande om købte dommere, er alle ting som har omkranset finaleserien i ABA LEAGUE.

Buducnost var bedre end Crvena Zvezda

Montenegrinerne var langt bedre i finale-serien, der spilles bedst ud af fem. Allerede i første opgør lavede de et break, da de slog Crvena Zvezda på hjemmebane, som slet ikke har spillet op til niveau i finale-serien som man har set dem i løbet af sæsonen.

Crvena Zvezda vandt efterfølgende kamp to, før Buducnost tog mesterskabet efter at de vandt to kampe i træk på hjemmebane i hovedstaden Podgorica, foran knap 6.000 tilskuere.

Nemanja Gordić var seriens bedste spiller og fik fortjent titlen som MVP ABA League Playoffs. I sine syv kampe i Playoffs snittede han 17 point, 2,1 rebounds, 3,9 assists og 1,1 steals pr. kamp.

Første titel, og tilbage i EuroLeague

Med sejren i finalen har Buducnost vundet deres første mesterskab nogensinde i ABA League. Som et kæmpe plus betyder det også at de har kvalificeret sig til at spille med i europas bedste klubturnering EuroLeague til næste sæson.

Crvena Zvezda må derimod nøjes med at spille med i EuroCuppen til næste år, efter fire år i træk i Europas bedste klubturnering. Deres bedste sæson spillede de tilbage i 2015/16, hvor de nåede kvartfinalen i turneringen.

Det dermed første gang siden 2001, at Serbien ikke har et hold i europas bedste klubturnering EuroLeague.

-

Seneste nyheder