fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

Ricky Rubio overtager assist-rekord

Med alltime rekorden for flest assists ved VM sætter Ricky Rubio en tyk streg under sin værdi for Spanien.

Foto: Fiba.com

Hans professionelle karriere startede allerede i en alder af blot 14 år – en uge før han fyldte 15 – i Liga Endesa for Joventut, og siden har den nu 28 årige Rubio vist sit værd både i NBA og for det spanske landshold.

Nu har han taget en ny stor skalp, da han med hele ni assists i kvartfinalen mod Polen har sat sig alene på VM-tronen for flest assists ved VM.

Den gamle indehaver af rekorden, argentinske Pablo Prigioni, der brillierede i NBA og europæisk topbasket fra midten af halvfemserne og frem til 2017, nåede 106 assist i 24 VM-kampe.

I kampen mod Serbien, der var Rubios 21. kamp ved et VM, tangerede han med fire assists rekorden, mens de ni assists mod Polen satte ham solidt alene i front, endda i færre kampe, og giver ham et imponerende snit på 4,8 assist per kamp i VM-sammenhæng.

Ricky Rubio og Spanien møder i semifinalen vinderen af Australien og Tjekkuet, hvor Rubio får chancen for yderligere at udvide sin rekord.

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in FIBA World Cup