fbpx
Connect with us

Crvena Zvezda

Når Marko Simonovic er varm så vinder Crvena Zvezda i Euroleague

Foto: Redstarbelgrade.info

Det sker ikke tit at en spiller får chantet sin navn fra tribunerne i Beograd og Kombank Arena – Men i aften var det tilfældet.

Den serbiske landsholdsspiller Marko Simonovic, spiller i år forrygende basketball. Han er i gang med sin bedste sæson i karrieren, og når Simonovic er varm, så vinder Crvena Zvezda i år.

Den 30-årige Small Forward var i dag intet mindre end fantastisk. Han ramte 5 ud af 9 trepointsforsøg, og sluttede af med 23 point, 6 rebounds og 2 steals.

Udover Simonovic havde amerikanske Nate Wolters også begyndt at vise hvorfor serberne har hentet ham, efter en god kamp med sine 14 point, 6 assist og 4 rebounds. Hos gæsterne fra italien blev Alessandro Gentile topscorer med sine 14 point, samt 5 rebounds og 3 steals. Ingen andre spillere scorede dobbelt-cifre hos Olimpia Milano.

Det var især i anden periode at Simonovic begyndte at fyre skudene afsted fra armen. Hjemmeholdet begyndte samtidigt at trække fra, og Olimpia Milano kunne slet ikke følge med i serbernes tempo. Ved halvleg stod det 37-32 og efter tredive minutter er milaneserne bagud med 54-46.

Det samme gjorde sig gældende for resten af kampen, hvor italienerne lignede et hold, der havde store problemer med at finde deres spil frem. Holdet spillede langtfra komplet, og det var de individuelle præstationer der prægede deres spil.

Crvena Zvezda ender dermed med at sætte en stopper for italianerne, der har indtil i dag har haft det bedste angreb i Euroleague, hvor de har snittet 91 point pr. kamp. Crvena Zvezda vinder opgøret 83-70, hvilket er deres fjerde sejr i turneringen. Serberne har nu fire sejre og fire nederlag, imens EA7 Emporio Armani Milano ligeledes har samme score.

Crvena Zvezda spiller bedre og bedre for hver runde

EA7 Emporio Armani Milano var før turneringsstart spået en stor sæson i turneringen, efter en stærkt transfervindue. Indtil nu, har de dog ikke vist at spådommen kan gå i opfyldelse. Det samme kan man ikke sige om den serbiske hovedstadsklub.

Jo længere vi kommer ind i sæsonen, jo mere beviser det serbiske tophold Crvena Zvezda, hvorfor de hører til i eliten, og hvorfor Serbien har et af verdens allerbedste landshold.

I denne sæson stiller de nemlig op med hele 12 serbiske spillere, og blot to amerikanere i Euroleague. En ting, der fik mange eksperter til at spekulere om, de overhovedet ville kunne klare sig i turneringen. Indtil videre har de bevist at de sagtens kan kæmpe mod de helt store drenge i Europa.

Selvom at scoren i Euroleague i øjeblikket iøvrigt er fire sejre og fire nederlag, kunne det rent faktisk have stået 7 sejre og blot 1 nederlag på kontoen.

Både i sæsonpremieren mod Darussafaka, Baskonia, og ikke mindst UNICS Kazan, var de alle gange tæt på sejren, men fejlede i de afgørende minutter af kampen. For hver kamp der går, virker de dog til at lære af deres fejl, og er især svære at slå på hjemmebane, foran de mange tusinder af højtråbene fans.

Deres stærke spil på hjemmebane og deres kendskab til hinanden igennem de seneste mange år, bliver netop deres force i denne sæson. Før sæsonstart var de ikke spået mange chancer for at snuppe en plads i playoffs, men i øjeblikket ligner de et spændende hold som bliver sjove at følge, hvis det gode spil fortsætter.

Læs også:

Real Madrid fejrer femte sejr og Sergio Llull med ny career-high

Ingen er længere ubesejret i Euroleague

Olimpia Milano fik Baskonia ned på jorden igen

Foto: Redstarbelgrade.info

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Crvena Zvezda