fbpx
Connect with us

I aften mødes Galatasaray og Maccabi Tel Aviv i bundopgøret i Euroleague, som vises live på TV3 SPORT 1 og VIAPLAY.

Bundopgør er et småkedeligt og negativt udtryk. Men i dette tilfælde, står der utroligt meget på spil, for de to mandskaber.

Fårene er nemlig ved at blive skilt fra bukkene i turneringen, og midterfeltet er så småt begyndt at trække fra. Det betyder ikke overraskende at det bliver sværere, og sværere at nå en plads i kvartfinalen. Både Maccabi og Galatasaray ønsker derfor en sejr i dag mere end noget andet, før det hele er for sent.

Det er nemlig stadig muligt at nå en af kvartfinalepladserne, men mange ting skal dog flaske sig for de to klubber i de resterende 12 runder, og et helt nyt niveau skal hives op af ærmerne.

Begge har investeret store summer i nye spillere, og begge har fejlet med at få succes i denne sæson. Efter 18 runder indtager Maccabi Tel Aviv en 14. plads med 6 sejre og 12 nederlag, imens Galatasaray ligger nr. 16. og dermed sidst på tabellen med 5 sejre og 13 nederlag.

Den tyrkiske storklub Galatasaray, der en af klodens ældste basketball klubber, vandt sidste år europas anden-bedste klubturnering Eurocuppen. Dette var tyrkernes første europæiske trofæ i klubbens mangeårige historie, og billet til Euroleague. Deres sæson i Euroleague, har dog ikke just været ligeså eventyrsagtigt som sidste år.

Heller ikke ”Israels stolthed” Maccabi Tel Aviv, har haft en drømmesæson i år. Det israelske storhold, der vandt turneringen i 2014, spillede sidste år den værste sæson i klubbens historie. Samme scenarie ser ud til at udspille sig i år, der har resulteret i at israelerne midtvejs i sæsonen udskiftede deres træner. Dette har indtil videre ikke hjulpet gevaldigt på situationen, på trods af at holdet burde ligge i toppen, vurderet ud fra spillertruppen der indeholder spillere som Quincy Miller, Sonny Weems, Andrew Goudelock, Maik Zirbes, Colton Iverson med flere.

På trods af et stjernespækket hold, har israelerne manglet at få holdspillet og kemien på plads. Mange af deres angreb udføres, som one-on-one aktioner, og netop derfor, har de også tabt mange kampe. Galatasaray er omvendt ét af de hold i turneringen, der har det bedste kollektive spil, med hele 18.9 assists pr. kamp. Det der dog har kostet sejre hos begge de to hold er forsvar, da både Galatasaray og Maccabi er rangeret, som to af de dårligste hold i turneringen.

Dette bliver den sjette gang i turneringens historie at de to hold mødes. En intern kamp som Maccabi fører 5-0 i øjeblikket. De to hold mødtes så sent som i oktober måned i Tel Aviv, hvor Maccabi slog Galatasaray med 98-92.

Vi kan i dag forvente en intenst kamp, hvor begge hold formentligt vil efterlade deres liv og sjæl på banen for at stoppe, de dårlige stimer. Galatasaray har nemlig tabt fem ud af deres sidste seks kampe, imens Maccabi blot har hentet en enkelt sejr ud af de sidste ni runder. Tyrkerne vil dog i dag få en hjælpende hånd på vej af deres medlevende tilskuere der vil agere som

Du kan se kampen mellem Galatasaray og Maccabi Tel Aviv i aften fra kl. 17:55 på TV3 SPORT 1 og/eller Viaplay.

Foto: EA7 Armani – Ciamillo-Castoria

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in EuroLeague