fbpx
Connect with us

EuroLeague

Bertomeu åbner op for nyt samarbejde med FIBA

FIBA og EuroLeague skal have samarbejdet op at køre igen, hvis det står til Jordi Bertomeu.

Foto: Arkivfoto

Direktøren for EuroLeague er alvorligt træt af, at de to store basketorganisationer ikke arbejder sammen. Det skal rettes op på, hvis det står til Jordi Bertomeu.

Bertomeu har tidligere langet ud efter FIBA for det manglende samarbejde, hvor flytningen af VM til ulige år og placeringen et år før OL samt at kvalifikationskampe til FIBA-turneringer midt i sæsonen har gjort det problematisk for både klub- og landshold.

Ved sportskonferencen “Meet the best” i Milano for nyligt var Bertomeu ude med riven efter FIBA, men samtidig prøvede EuroLeague-bossen også at komme med en håndsrækning.

“FIBA gør det godt, når det drejer sig om at afholde VM. 32 hold er måske lige i overkanten, men de skal samtidig også få 200 forbund til at føle sig tæt på turneringen” lyder det fra Bertomeu til det italienske medie Corriere Della Sera, som fortsætter:

“Jeg har ikke snakket med den nye generalsekretær, Andreas Zagklis, endnu, for vi har ikke kommunikeret med FIBA i flere måneder. Måske vi skal gøre det efter VM. Vi bliver nødt til ikke at snakke om en kløft mellem EuroLeague og FIBA.”

“Hvis de vil fortsætte med de her landsholdsvinduer, vil problemet fortsætte, men så kan vi diskutere andre ting. Vi bliver nødt til at samle de europæiske turneringer under ét tag. Det har skabt en kæmpe forvirring med Champions League lige fra navnet til strukturen.”

På en pressekonference ved det netop overståede VM blev Andreas Zagklis spurgt ind til konflikten mellem de to parter, og her var den græske generalsekretær heller ikke afvisende for et eventuelt samarbejde.

“Siden min ansættelse i december har jeg prøvet at anskue tingene på en anden måde. Vi er én stor basketfamilie, og selvom der er uenigheder, så bliver vi nødt til at sidde ned og snakke om tingene, også selvom vi er imod idéen om en lukket liga eller marked. For vi skal arbejde på sammen, at få sporten til at vokse”.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague