fbpx
Find os her

Pau Gasol blev her til eftermiddag den mest scorende spiller i EuroBaskets historie. Dette skete i Spaniens sidste kamp i gruppespillet mod Ungarn.

Allerede i kamp to ved slutrunden overhalede den spanske center nummer to på listen, tyske Dirk Nowitzki. Herefter satte han jagten igang på førstepladsen, som indtil i dag tilhørte franske Tony Parker.

Den franske guard der stoppede karrieren sidste år ved de Olympiske Lege i Rio, toppede listen med 1,104 point i 68 kampe.

Pau Gasol overtager fra i dag af førstepladsen med sine i alt XX point i 13 kampe færre end franskmanden, nemlig 55, og kan hæve tallet yderligere i Spaniens kamp i ottendefinalen.

Den spanske legende blev med sit 14. point i sine første ni minutter af kampen mod Ungarn, og som kan ses i videoen for neden, den mest scorende spiller i EuroBasket’s historie.


I kampen mod Ungarn blev Pau Gasol noteret for 20, point, 8 rebounds og 2, assists på under 20 minutter på banen.

Top 10 mest scorende spillere ved EuroBasket

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket