fbpx
Find os her

Eurobasket

Landsholdet kender deres modstander i anden runde

Danmark slog her til aften Albanien i den sidste gruppe kamp ved Præ-kvalen til EM, og blev samtidigt bekendte med de to kommende modstandere i anden runde.

Foto: FIBA.com

Det danske landshold kvalificerede sig torsdag aften til anden runde i Præ-kvalen til EuroBasket 2021 (EM red.), da man slog Armenien.

Danmark har haft et succesfuldt år, efter at have gået ubesejret igennem gruppe B mod hold som Armenien og Albanien.

Den israelske landstræner Erez Bittman, har i den grad formået at skabe balance på holdet, som har vundet 4 ud af 4 kampe.

Succesfuldt år for det danske landshold

Kvalifikationen blev indledt med en overraskende sejr over Armenien efter overtid på 71-78, før Albanien blev besejret på hjemmebane i Næstved med 82-69.

For få dage siden, slog landsholdet så Armenien med det overraskende store resultat 90-64 på hjemmebane i Ballerup Super Arena, foran et rekord antal tilskuere 2.471. Sejren betød samtidigt at Danmark var videre til anden runde, uanset resultatet i det sidste opgør mod Albanien.

Det danske landshold holdte sig dog på trods af deres avancement ikke tilbage. Her til aften slog de også Albanien i den sidste kamp 78-86 med Darko Jukić som topscorer med 23 point, efterfulgt af Gilling og Lundberg med 16 point, og 12 point af hhv. Jonas Zohore og Kevin Larsen.

Her til aften blev det danske landsholds modstandere i anden runde samtidigt også officielt bekræftet, på trods af at man længe har haft en formodning om hvem det ville blive.

Væsentlig sværere modstand venter Danmark i anden runde

Sideløbende med den danske EM-prækval deltagelse, har resten af de europæiske lande spillet den første runde af VM-kvalifikationen.

De hold som ikke er gået videre til anden runde ved VM, parres nu med de hold som er gået videre fra Præ-kvalifikationens første runde ved EM.

Allerede på forhånd var det kendt at Danmark i tilfælde af en førsteplads i gruppen ville møde nummer fire fra gruppe A og B fra VM-kvalifikationen.

Fra gruppe A kunne Danmark møde Spanien, Slovenien, Montenegro og Hviderusland, og fra gruppe B, Tyrkiet, Letland, Ukraine eller Sverige.

Efter aftenens sidste kampe i første runde blev det så kendt at de to landshold som Danmark skal møde, bliver Sverige og Hviderusland, som mange på forhånd havde forudset ville slutte sidst af i deres grupper.

Sverige bliver især et landshold som den danske landstræner Erez Bittman kan analysere og tilpasse sig til, eftersom de mødte Armenien denne sommer ved Præ-kvalifikationen ved VM.

Armenien tabte en kamp 93-70, og vandt en kamp 82-69 mod Sverige i kvalifikationen sidste sommer.

Tre hold og blot en plads til videre avancement

Ligesom i første runde, spiller de tre hold mod hinanden to gange på hhv. hjemme og udebane i anden runde.

Kun nummer et i gruppen går direkte videre til den endelige EM-kvalifikation. Nummer to og tre går videre til den tredje runde i Præ-kvalen til EM, hvor der er en sidste chance for at få en plads i den endelige EM-kvalifikation.

I følge kampprogrammet skal Danmark spille deres første kamp i anden runde af Præ-kvalen i september måned. Det er endnu uvist hvem det danske landshold møder først.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket