fbpx
Find os her

Det nye landsholdsformat var kærkomment for de danske spillere i udlandet, det gav dem nemlig en mulighed for at komme hjem og hilse på deres familier, inden de drog afsted mod Armenien.

I dag åbnede de så op for ballet, sammen med deres nye trænerstab, hvor landsholdet spillede deres første kamp i pre-kval turneringen til FIBA EuroBasket 2021. En kamp der blev noget så dramatisk, men hvor de danske drenge dog sejrede efter overtid.

Det danske landshold kom rigtig god fra start, i særdeleshed Iffe Lundberg gjorde flot figur i det defensive, hvor han i første periode blev noteret for 2 steals.

Den danske trup var også særdeles glade for at søge 3’er skudet, og det var noget Jonathan Gilling havde gavn af. Han satte nemlig 2 ud af 4 forsøg distancen i kampens første ti minutter.

Den nationaliserede amerikaner og tidligere NCAA vinder Ryan Boatright, skulle dog som forventet vise sig at blive en helt stor torn i siden på Danmark. Han stod nemlig for 11 af Armeniens 19 point i første periode.

Problematisk første halvleg i offensiven

Anden periode startede med fuld fart, hvilket kom til gavn for værterne, der hurtigt trak fra Danmark. Armenien slog et 13-points forspring inden de sidste to minutter af perioden. Darko Jukić var tilgengæld ikke just begejstret, og de offensive problemer han oplevede i første periode fortsatte. Han sluttede nemlig første halvleg af med med blot 1 scoring fra 9 forsøg.

Det blev også en svær periode for de store danske spillere, der ikke rigtig kunne få hul igennem offensivt. Både Kevin Larsen og Frederik Rungby, var ligeledes uden point ved pausen. Dog spillede den nytilkomne Bergamo spiller, Jonas Zohore, en fantastisk defensiv kamp, hvor han flere gange fik stoppet Armenien fra at få bolden i nettet, samtidigt med, at han selv fik hul igennem.

Det lykkedes Danmark på trods af tempo-problemet, at få skåret lidt af forspringet før halvleg, til resultatet 40-31 med Armenien i front.

I tredje periode, begyndte det danske landshold at tage en masse chancer, hvilket resulterede i en række turnovers. En blanding af dansk uforsigtighed, og en række præcise stik fra armenerne betød, at Danmark flere gange fik bolden taget direkte ude af hænderne.

På trods af det var Danmark dog ikke langt bagud. Det lykkedes nemlig at få åbnet op for scoringerne igen, samtidigt med at det danske sublime forsvarsspil, fik lukket ned for Armenien, der kun scorede 11 point i tredje periode.

Med ti minutter igen af kampen havde hjemmeholdet en smal føring på 51-48.

En dramatisk fjerde periode

Det blev først i fjerde periode at Darko Jukić endelig fik hul igennem fra distancen, og fik sat et par gode 3’ere, som var med til at få Danmark helt op i nærheden af armenerne – Og Jukić stoppede ikke, da han først kom i gang!

Han leverede 17 point i kampen, hvoraf de 7 af dem, kom i fjerde periode, da Danmark havde mest brug for dem.

Det armenske angreb kollapse fuldstændigt mod slutningen af perioden, og de måtte derfor i længere tid se langt efter en scoring. Tilbage kom de dog, eftersom de afgørende minutter af kampen blev utrolig tæt.

Det blev en ren og skær neglebidende affære mod slutningen af kampen. Danmark lagde sig foran med 5 point, men armenerne gik hårdt til den under kurven. Det resulterede i at de med 30 sekunder igen, fik tilkendt to straffekast, og kunne gøre det til en 1-points kamp.

Luke Fischer ramte kun det ene, og så fandt Iffe Lundberg Darko Jukić i den anden ende og han kunne lægge bolden i nettet med et blødt touch og bringe Danmark foran med 3 point.

Ryan Boatright fik dog indstillet sigtekornet, og kunne efter en anonym periode lave sit 28. point med en 3’er over den 2 meter høje Jonathan Gilling. Han udlignede kampen for Armenien til cifrene 69-69 med 11 sekunder igen.

Det armenske forsvar havde slået rødder i kampen, og de var fast besluttede på at skulle ud i overtid. Danmark kom derfor ikke til en scoring inden den ordinære spilletid løb ud, og måtte derfor kæmpe videre i overtid.

Danmark var stærkest i overtiden

Det blev til en hurtig start fra Danmark, der fik lavet et forspring på 4 point efter de fortsatte præcis hvor de slap. Stik modsat, så måtte Armenierne vente halvdelen af overtiden før de kunne sætte deres første point på tavlen.

Det blev en lavt scorende overtidsperiode, og efter en usportslig fejl på Kris Yanku der fejlede Darko Jukić i et fastbreak, så så det ikke ud til, at Armenien kunne komme tilbage i kampen.

Med 26,7 sekunder igen bliver Adama Darboe sendt på linjen, hvor han øger forspringet til 5 point med 26 sekunder igen

Det armenske angreb blev herefter mødt af en mur af danskere i den anden ende, og selvsamme Darboe kan slutte kampen af med et frit løb til kurven og et nemt layup sikrer ham hans niende point samt en dansk sejr på 71-78 over Armenien efter overtid.

Iffe Lundberg spillede en stor kamp

Den helt store helt for Danmark blev Iffe Lundberg, der med sine 21 point, 5 assists, 6 rebounds og 4 steals (66,6% på 2eren) med god tilnærmelse kan kalde sig kampens spiller. De øvrige topscorere blev Darko Jukić med 17 point og Jonas Zohore med 9 point.

Det blev en svær aften for Chanan Colman, der udover at skulle dække Ryan Boatright, det meste af kampen, kun formåede at få ét af sine 7 forsøg i kurven. Han sluttede dog kampen af med 4 assists og 9 rebounds.

Topscorerne for Armenien blev ikke overraskende Ryan Boatright, der med 45,5% fra 3’eren fik 28 point, A. J. Hess 12 point og Luke Fischer 11 point.

Danmark vender nu tilbage til deres individuelle klubber indtil den 22. februar, hvor de møder Albanien i Arena Næstved!

Du kan se eller gense Danmarks kamp mod Armenien herunder.

Mere fra Eurobasket