fbpx
Connect with us

Aabyhøj IF

Ugens Spotlight: Alberte Rimdal

Ugens spotlight er en ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på 17-årige Alberte Rimdal, der til dagligt spiller for Aabyhøj Basketball i Dameligaen.

5 hurtige om Alberte Rimdal

Infoboks
Navn: 
Alberte Rimdal
Alder: 17
Position: Guard
Klub: Aabyhøj Basketball
Højde: 174cm

Hvorfor startede du til basketball?

Min far gik til basket, så jeg har altid været med i hallen, da jeg var lille. Min far startede et hold op, og så begyndte jeg, han var  min første træner.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Jeg er en dygtig skytte
2) Jeg er hurtig
3) Jeg dækker aggressivt forsvar
4) Jeg er god til at drive
5) Jeg er god til at lægge pres på bolden

5 svagheder:
1) Jeg vil gerne blive stærkere
2) Jeg vil gerne blive bedre til at skabe mit eget skud
3) Jeg vil gerne blive bedre til at tage kontrol
4) Jeg vil gerne blive bedre til at afslutte forskelligt tæt på kurven
5) Jeg vil gerne blive bedre til at spille mere fysisk.

Hvad er din drøm med basketball?

Efter gymnasiet vil jeg gerne til USA og gå på College. Derefter er min plan at spille professionel et sted i verden.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Om fem år er jeg i gang med mit fjerde år på college

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg flyttede hjemmefra som 15-årig
2) Jeg kan ikke fordrage tomater
3) Jeg træner et drengehold i Aabyhøj

Det var en ære at blive udtaget til NBA campen

Alberte Rimdal regnes i øjeblikket som et af Danmarks største talenter, og det talent er ikke gået ubemærket hen. Rimdal var i år inviteret til NBAs årlige elitecamp, Basketball Without Borders, i Letland, hvor de største europæiske talenter samles – og Rimdal var en af 24 piger, der var med.

“Jeg fik det at vide i en matematik-time, og derefter kunne jeg ikke holde fokus. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udtaget til sådan en camp. Jeg havde spillet et godt EM, men havde ikke regnet med at skulle på NBA camp og spille sammen med og mod de bedste spillere i hele Europe,” siger Alberte Rimdal til Fullcourt og fortsætter:

“Jeg var mega glad og overrasket, da jeg modtog beskeden. Min gode veninde var på campen det foregående år (Malene Lind Pedersen, red,), så hun havde fortalt en hel del om det, og det lød mega fedt. Og så er det bare mega surrealistisk, at jeg også blev inviteret,” siger hun.

Campen var en stor succes for den 17-årige dansker, og hun havde en masse oplevelser med hjem i bagagen, da hun forlod Riga, Letland efter fire dage på NBA Camp.

“Det var en uforglemmelig oplevelse! Jeg lærte utrolig meget, samtidig med at jeg fik nye venskaber. Det var et meget professionelt setup med gode trænere og flere NBA-spillere. Alt i alt var det bare en mega fed oplevelse. Jeg er vildt taknemmelig for at have fået denne mulighed –  og oveni i det var det bare en ekstra bonus at modtage de priser, jeg fik,” fortæller hun.

NBA-Europe træner spår Rimdal en lys fremtid

Hun leverede på campen med europas største talenter og imponerede flere af NBA Europe-trænerne med sit talent. Rimdal blev dertil kåret som MVP til campens All Star-kamp. Derudover viste hun også sine evner frem som skytte, da hun blev kåret som campens 3-point champ.

Alex Sarama, tidligere NBA Europe-træner, nu tilknyttet Elite Athletes, var imponeret over Rimdals talent, og han spår hende en lys fremtid, hvis hun fortsætter de gode takter.

” Det var en fornøjelse at se Alberte spille til BWB-campen (Basketball Without Borders-campen, red.) Hun havde en naturlig føling for spillet som point guard, og hun er en virkelig god skytte. Hendes evne til at skyde er en af hendes klare styrker, men hun er i særdeleshed også god til at tage fornuftige beslutninger på banen – det vil hjælpe hende i fremtiden, og det gør hende til en elite spiller” fortæller daværende NBA Europe-træner, Alex Sarama til Fullcourt.

Alex Sarama trænede Rimdals modstanders hold i finalen til turneringen til campen, og han fik særligt et godt indtryk af den unge dansker. Han tænkte straks, at hun kunne nå langt.

” Der er meget få spillere, som forstår spillet som Alberte gør. Hun har en høj basketball IQ, og der er altid brug for mindre guards, som både forstår spillet og kan skyde bolden. At skyde er muligvis den største styrke i damebasket, og derfor passer det perfekt ind i hendes kompetenceområde,” siger han og fortsætter:

” Jeg glæder mig til at se, hvor hun ender henne i NCAA (College-turnering i USA, red). Jeg håber virkelig, at hun kan spille et sted, hvor hun kan spille fritflydende og er i stand til at fortsætte sin udvikling. Jeg føler, at dette ville kunne komplementere hendes kompetenceområde og gavne hende som spiller.” afslutter han med at fortælle til Fullcourt.dk.

Debuten på damelandsholdet

Og ikke nok med denne store bedrift har kalenderåret 2019 også budt på landsholdsdebut for Damelandsholet. Rimdal debuterede mod vores svenske naboer tilbage i August. Rimdals første scoring på seniorniveau for Damelandholdet skete naturligvis med et skud fra trepointsland.

“Det er helt vildt fedt at få mulighed for at træne med seniorlandsholdet, og jeg elsker det. Det er som om, man får lyst til at give den endnu mere gas og vise de andre lande, at Danmark godt kan spille basketball. Landholdet har nogle sindsygt dygtige spillere, og jeg bruger bare hvert sekund på at suge til mig og lære af dem,” siger det 17-årige danske stortalent.

Alberte Rimdal er kun 17 år og har godt og grundigt formået at slå sit navn fast som en god basketballspiller både herhjemme såvel som i udlandet – og hendes næste mål er at fortsætte sin udvikling.

” Jeg vil blive så god som jeg nu engang kan blive, og så må vi se, hvor langt det rækker. Som sagt vil jeg gerne spille professionelt efter college.” afslutter Alberte Rimdal med at fortælle til Fullcourt.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Aabyhøj IF