fbpx
Connect with us

Aabyhøj IF

Rimdal imponerer til NBA-camp

Aabyhøj-spilleren Alberte Rimdal blev udvalgt som den anden dansker i træk til at deltage i NBAs europæiske elitecamp, hvor hun imponerede alt og alle.

Arkivfoto: Svante Brink

Den 17-årige Aabyhøj-spiller Alberte Rimdal er netop hjemvendt fra NBA Basketball Without Borders i Riga, Letland. For to måneder siden fik hun beskeden om, at hun var blevet udtaget til NBA’s europæiske elitecamp.

“Jeg fik invitationen i en matematik-time og kunne ikke fokusere resten af timen,” siger hun til Fullcourt.dk.

NBA havde udtaget 64 U18-spillere, hvoraf 24 var piger. Med Rimdals udtagelse og deltagelse var det andet år i træk, at campen havde dansk deltagelse på pigesiden. Sidste år deltog Aabyhøj-holdkammeraten Malene Lind Pedersen.

I år var det blandt andet med deltagelse af Dallas Mavericks’ træner Rick Carlisle og stjernespilleren Kristaps Porzingis.

EM-topscorertitel gav opmærksomhed

Alberte Rimdal blev udtaget efter et imponerende EM-slutspil sidste sommer, hvor hun blev topscorer i en turnering blandt alle de bedste landshold i Europa. I Danmark opnåede Rimdal også stor succes med en pokaltitel og en bronzemedalje i Dameligaen. Hun er desuden for nylig blevet udtaget til A-landsholdet.

De flotte resultater og præstationer havde givet den unge landsholdsspiller håb om en invitation, og med historier fra holdkammeraten og veninden Malene Lind Pedersen var der ingen tvivl om, at campen ville blive en stor oplevelse.

“Jeg forventer høj kvalitet basketmæssigt, da det er de bedste spillere fra hele Europa. Jeg håber, at jeg får noget ud af det og bliver en bedre basketspiller. Derudover håber jeg da også på at få nye venskaber med spillere fra andre lande. Så ikke kun at få noget ud af det basketmæssigt, men også socialt,” siger hun.

Træningen og oplevelsen i det hele taget blev en uforglemmelig oplevelse for det unge talent. En ting står imidlertid som det bedste øjeblik.

”Højdepunktet var nok, da jeg blev MVP i All Star-kampen” siger hun.

Der fulgte hun faktisk i Malene Lind Pedersens fodspor, da holdkammeraten vandt samme titel ved sidste års camp. Det er en kæmpe bedrift for ikke bare damebasket i Danmark, men basketball generelt, at vi to år i træk er blevet så flot repræsenteret i den internationale basketverden.

Det danske damelandshold oplevede for nylig stor opbakning, da holdet startede en indsamling for at få nok penge til at spille med i kvalifikationen til EM. Målet blev nået hurtigt, og landsholdet begynder forberedelserne i juli.

Damesiden i dansk basketball buldrer derud af, og Alberte Rimdal håber, at den internationale anerkendelse vil hjælpe dansk basket endnu længere frem:

”Jeg håber, at danskerne bliver ved med at køre på og arbejde hårdt, så flere forhåbentligt kan få denne mulighed. Det er nemlig en mega fed og uforglemmelig oplevelse. Og man får noget ud af det både basketmæssigt og socialt.”

Næste kamp

More in Aabyhøj IF