fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Spillerprofil: Chris Nielsen

Chris Nielsen

Chris Marius Nielsen blev født d. 1. maj 1985 i Randers. Netop i Randers er også, hvor Nielsen har brugt størstedelen af sine 19 sæsoner i Basketligaen, hvilket har givet ham kælenavnet ”borgmesteren”. Han har været en af de mest dominerende figurer i dansk basket gennem næsten to årtier. Han er kendt som en person, der spiller med følelserne uden på tøjet, på både godt og ondt, hvilket har gjort ham til en til tider kontroversiel person i dansk basket. Han har altid været en scorende guard, hvilket har været med til at gøre ham til den mest scorende i Basketligaens historie.

Chris Nielsen er 1,93 meter høj, vejer 80 kilo og spiller guard for Randers Cimbria.

Første periode for Randers Cimbria

Som 10-årig tog Chris Nielsen til sin første baskettræning med sin storebror, Nicky. En oplevelse han stadig husker mange år efter.

”Jeg kan huske, at træneren dengang, Erik Sørensen, som fortsat er tilknyttet klubben i bestyrelsen, kaldte mig et naturtalent. Det er én af de ting, jeg har som mine største minder fra min baskettid,” fortæller Chris Nielsen i 2015 til Randers Amtsavis.

Derfra tog udviklingen fart. Allerede som 15-årig var Nielsen for første gang inde omkring Randers Cimbrias førstehold i 2001/2002 sæsonen. Altså så langt tilbage, at der ikke er statistikker derfra, da man skiftede system forud for 2002/2003 sæsonen.

De første par år blev brugt på at vænne sig til det højeste niveau i Danmark, mens Nielsen langsomt blev en større og større del af holdet. Det store gennembrud kom i 2005/2006 sæsonen, hvor Nielsen i gennemsnit havde 18,9 point pr kamp. Han var med til at gøre Randers til et konkurrencedygtigt hold, efter 3 sæsoner i træk, hvor de haft én, seks og seks sejre blev det nu til ti sejre med Nielsen som fast starter.

De efterfølgende sæsoner slog Nielsen sit navn fast som en af de absolutte stjerner i Basketligaen, men Randers spillede aldrig for alvor med i toppen af ligaen, bort set fra en bronzemedalje i 2009.

Efter 2009/10 sæsonen var Randers Cimbria ude i så store økonomiske problemer, at de rykkede ned i landets tredje bedste række. Nielsen måtte derfor for første gang søge væk fra de trykke rammer i hjembyen. Her faldt valget på landets største basketklub – Bakken Bears.

Bakken Bears

Året inden Chris Nielsens ankomst i Aarhus havde Bakken tabt finalerne til Svendborg Rabbits. Det var derfor et Bakken hold, der var ude på revanche, og ville slå sig fast igen som Danmarks bedste baskethold.

I to år for klubben nåede Chris Nielsen og Bakken Bears to mesterskaber og en pokaltitel. Chris Nielsen blev endda kåret til pokalfinalens MVP. Et øjeblik som Nielsen selv kalder for sit største øjeblik, da det kom kort tid efter, at han havde mistede sin far.

På trods af titlerne, så var det ikke udelukkende et positivt ophold for Nielsen. Han havde ikke længere de samme flotte individuelle statistikker fra tidligere i karrieren, og han havde et dårligt forhold til Bakken Bears træneren, Phil Dejworek.

Det dårlige forhold kulminerede kort inde i 2012/2013 sæsonen, hvor Chris Nielsen sendte en spytklat efter Dejworeks bukser, hvilket endte med en fyring fra Bakken Bears. Situationen opstod efter, at Nielsen for første gang skulle møde sin gamle holdkammerater fra Randers Cimbria, men var blevet sat af holdet kort før kampen. Chris Nielsen har selv forklaret, at han ikke fortryder situationen, da han mener, at han blev behandlet dårligt af træneren.

Anden periode for Randers Cimbria

Kort tid efter fyringen vendte Chris Nielsen hjem til Randers Cimbria. Randers var blevet meget mere konkurrencedygtige i forhold til Nielsens første periode i klubben. Det viste sig for alvor i 2014, hvor klubben for første gang nåede finalerne. Her blev det dog til nederlag i fire kamp mod et overlegen Bakken Bears hold.

De efterfølgende sæsoner har Randers kæmpet med at kunne spille med de bedste igen. Det blev til bronzemedaljer i 2018, men eller har holdet ikke for alvor spillet med i toppen. Chris Nielsen havde dog sin statistisk bedste sæson i 2015/2016, hvor det i gennemsnit blev til 23,4 point, 3,3 rebounds og 3 assists pr kamp.

I sæsonen 2019/2020 var Randers og Chris Nielsen for alvor tilbage i toppen af dansk basket, da sæsonen desværre blev for tidligt stoppet pga. coronavirussen. De endte sæsonen 19-5 og fik tildelt sølvmedaljerne, men de vil nok ærgre sig over, at de ikke fik muligheden for at spille med om guldet.

Udvalgte statistikker og rekorder

  • 2x DM Guld
  • 2x DM Sølv
  • 2x DM Bronze
  • 1x Pokalmesterskab
  • 1x Pokalfinale MVP
  • Flest point i Basketligaen nogensinde
  • Flest kampe spillet i Basketligaen nogensinde
  • Flest steals i Basketligaen nogensinde
  • Flest ramte 3’ere i Basketligaen nogensinde
  • Anden flest assists i Basketligaen nogensinde

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

More in Bakken Bears