fbpx
Connect with us

Basketligaen

Sensationssejr til Bears Academy efter trippel-overtid og assist-rekord

Bears Academy tog en sensationel sejr over Horsens IC efter et dramatisk opgør.

En af de mest vanvittige kampe i Basketligaens historie udspillede sig lørdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. Bears Academy blev årets første Pro B hold til at slå et Pro A hold, da de efter hele tre gange overtid kunne tage sejren over Horsens IC med 122-116.

Sløset Horsens og energiske BA

Bears Academy har tidligere på sæsonen vist, at de godt kan spille op med Pro A holdene. Alligevel var Horsens store favoritter efter deres sejr mod Randers Cimbria i sidste uge. Kampen startede dog jævnbyrdigt ud, hvor ingen af holdene for alvor trak fra.

Resten af første halvleg fortsatte meget i samme stil. Horsens IC viste til tider individuel klasse, hvilket gave nogle flotte scoringer til Gage Davis og David Efianayi, men på samme tid var Horsens spillet også præget af mange dumme turovers. De virkede sløset i boldomgangen, og virkede ikke til stede rent mentalt. Bears Academy kæmpede dog også i offensiven, hvilket betød at Horsens kunne tage en smal pauseføring på 38-41. Her havde Marius Sørensen allerede vist sig frem med 9 assists – mere om ham senere.

Tredje periode stod fuldstændigt i BA’s tegn. De var energiske, og fik mange point på steals og kampe om løse bolde. Det forsatte langt ind i fjerde periode, og med seks minutter igen førte BA kampen med 14 point, og sensationen lignede, at den var i hus. Hallen begyndte at blive fyldt op ad folk i området, der muligvis havde fået nyt om de unge bjørnes flotte spil. Her havde Marius Sørensen også allerede rundet rekorden for flest assists i Basketliga-kamp – men han var langt fra færdig. Det var Horsens dog heller ikke, og de kæmpede sig ind i kampen med et 10-0 run anført af Borovcanin.

Det gav en neglebidende afslutning, hvor Efianayi udlignede kampen til 87-87 med 24 sekunder igen. BA udnyttede ikke muligheden for at afgøre kampen, og så måtte holdene ud i dagens første overtid.

Overtid, overtid, overtid

Dramaet ville dog ingen ende tage i dagens sidste opgør i Basketligaen. Den første overtid var præget af stor nervøsitet fra begge hold, hvilket gav mange brændte afslutninger og turnovers. Horsens endte med muligheden for at afgøre kampen, men Efianayi missede 3-pointskuddet, og så kunne vi fortsætte til anden overtid med stillingen 91-91.

Horsens sad fra starten på anden overtid, og det lignede at Bears Academy endelig havde mistede pusten. Her trådte veteranerne Skouen og Thomann dog i karakter for hjemmeholdet, og pludselig stod BA med chancen for at vinde kampen. Med tre sekunder igen driver Gage Davis mod kurven for at udligne kampen, men misser sit layup. Han får dog fat i sin egen rebound, og med ét sekund igen får amerikaneren lagt bolden i kurven. Så måtte de udmattede spillere ud i tredje overtid.

Endnu engang startede Horsens en overtids periode bedst. Med tre minutter igen var de oppe med syv point, og de fleste tilskuere i hallen virkede til at opgive håbet – men det gjorde spillerne på banen ikke. 5 point af Keane Thomann og et layup fra Magnus Møllgaard udlignede kampen 116-116.

Her udviklede sig et mindre drama, der afgjorde kampen. Nikolas Skouen tager et drive mod kurven og kaster bolden op. Han bliver både kaldt for en fejl, og der bliver givet point for en goaltending af Horsens. Det får Horsens træner, Lukas Varga, op i det røde felt, hvilket koster en teknisk fejl. Skouen ramte begge sine skud, og så var Bears Academy oppe med fire point med under et minut tilbage af kampen. Efianayi fulgte op med at brænde et 3-pointsforsøg og så kunne Magnus Møllgaard cementere sejren 122-116. Sensationen var i hus.

Vanvittig assist-rekord

Kampens helt store profil endte med at blive Bears Academys point guard, Marius Sørensen. Basketliga-statistikkerne, der tæller siden 2002, havde før kampen rekorden på flest assist i én kamp til at stå på 16. Den rekord tilintetgjorde Sørensen, da han leverede vanvittige 10 point, 4 rebounds, 25 assists og 4 steals. En rekord der formentlig kommer til at stå mange år endnu. Vi har et interview på vej med Marius Sørensen.

Keane Thomann endte også med en rigtig flot statline på 31 point og 13 rebounds, mens Nikolas Skouen bidrog med 26 point og flere cluth-skud.

For Horsens var David Efianayi bedste mand med 27 point, 5 rebounds og 7 assists. Gage Davis nåede også nogle flotte statistikker med 22 point, 11 rebounds, 5 assists og 5 steals.

Næste kamp for Bears Academy er på fredag mod “storebror” Bakken Bears. Horsens skal spille igen næste lørdag hjemme mod Wolfpack.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen