fbpx
Find os her

Onsdag aften skulle grundspillets nummer 1 og nummer 5 mødes i første semifinalekamp, da Horsens på hjemmebane tog imod Randers Cimbria.

Horsens havde slået Stevnsgade sikkert med 3-0 i kvartfinaleserien, mens Randers havde præsteret en mindre overraskelse, da de sendte Hørsholm ud med samlet 3-1.

Randers var onsdag tæt på at lave endnu en overraskelse, men Horsens holdt hele vejen hjem. Hjemmeholdet vandt med cifrene 102-97.

Gæsterne startede ellers som lyn og torden og kom foran både 5-0 og 10-4, inden hjemmeholdet for alvor vågnede. Især Richard Thomas og Marinus Mouboe, der scorede Randers’ ti første point, var godt kørende, mens Kevin Larsen som sædvanlig var fremtrædende hos Horsens. Horsens fik bedre greb om kampen, og førte med et enkelt point, 24-23, efter 1. periode.

Spillet bølgede meget frem og tilbage i starten af 2. periode, hvor de to hold skiftedes til at tage føringen. Randers fulgte godt med, med tre 3’ere i træk, men et 12-0 run gav Horsens en solid føring midt i 2. periode. Randers prøvede at hænge i, men havde svært ved at få bolden i nettet. Horsens-føring på 57-42 ved pausen.

Randers tæt på nyt comeback

Begge hold kom ud over stepperne i 3. periode, hvor der var præcision i skuddene. Randers’ Richard Thomas var dog ekstra skarp, og med tre 2’ere i træk fik Randers igen tro på tingene. Horsens havde svært ved at få bolden i, hvor de på næsten fire minutter kun lykkedes at få to straffe i kurven. Randers kørte på, men havde svært ved for alvor at mindske forspringet. Stillingen var 80-69 inden sidste periode.

Efter et rent 3’er-show i starten af 4. periode begyndte begge hold igen at angribe kurven. Randers kom tættere på hjemmeholdet, men selvom udeholdet var dygtige til at få offensive rebounds, så manglede skarpheden til for alvor at indhente Horsens, der igen udbyggede føringen. Randers fik svaret igen, og selvom forspringet kom ned på 5 point, så kunne Randers ikke indhente det sidste af Horsens’ føring. 102-97 endte kampen til hjemmeholdet.

Topscorer blev Richard Thomas (RAN) med 30 point efterfulgt af Lawrence Alexander (HOR) med 24 point og Kevin Larsen (HOR) med 22 point. Både Richard Thomas og Kevin Larsen lavede begge en double-double, da de tog henholdsvis 11 og 10 rebounds, og med 7 assist var Lawrence Alexander bedst til at finde sine holdkammerater med en pointgivende aflevering.

Næste semifinalekamp spilles 9/4 i Arena Randers.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen