fbpx
Connect with us

Basketligaen

Rabbits afviser Horsens i overtime

Svendborg tog en sen sejr over Horsens, i en væskeægte gyser, med resultatet 101-97. Svendborg glider dermed forbi Horsens og er nu a point med Bakken og Randers.

Vargas og Tabb mod deres gamle klubber

Spændingen er i den grad intakt i Basketligaen. Alle Pro A hold ligger med en afstand på to point fra hinanden. I dag var det så Svendborg Rabbits og Horsens IC, der skulle i kamp. Dette var samtidig Lukas Vargas tilbagekomst til sin tidligere hjemmebane nu som træner for modstanderholdet, mens det for Brandon Tabb var et opgør mod hans gamle hold – Horsens IC.  Inden kampen havde begge hold seks point. Vinderen kunne dermed gøre, Bakken Bears og Randers Cimbria, selskab med otte point.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo – særligt Horsens havde travlt med at sætte point på tavlen. Dette resulterede i, at Jimmy Moore måtte tage en hurtig timeout.

Amerikaneren må have sagt det helt rigtige, for det var et forvandlet hold, der kom ud til det resterende af første, periode som Rabbits vandt 27-22.

Bradon Norfleet kom i fejlproblemer derfor måtte Svendborg undvære ham i halvdelen af anden periode. Dette gjorde, at Svendborg mistede deres momentum, men de formåede stadig at holde Horsens i sigte.

Horsens gik til fjerde periode med en smal føring delvist grundet en velspillede Gage Davies, der gjorde livet svært for Rabbits’ defensiv.

Med fem minutter tilbage måtte Deng Geu indse, at han havde begået sin femte fejl. Dermed måtte Horsens IC undvære deres topscorer resten af kampen.

Det lignede, at Rabbits ville trække fra, men Horsens holdt hoved koldt – Og så  blev det vanvittigt. Horsens var med 30 sekunder tilbage af kampen foran 86-89, men Brandon Norfleet ville det anerledes. Med fem sekunder tilbage trak han en kanin op af hatten bag buen og udligende Rabbits’ føring.

På kampens efterfølgede possession var Vedran Borovcanin millimeter fra at levere en sand game winner, men lykkens gudinde tilsmilede ham ikke, og kampen måtte afgøres i overtime.

Overtime

Intensiteten forsatte i overtime, hvor begge hold var fuldkommen lige. Med under to minutter igen træk Vargas en dyr teknisk fejl, der sendte Brandon Tabb på linjen. Tabb måtte dog forlade opgøret med halvandet minut tilbage, men hvad gør det når Aaron Levarity stepper op. Først satte han to point på kontoen. Den efterfølgende possession blokkede han et lay-up, der satte Rabbits i en kontra, de eksekverede fejlfrit.

Horsens kom sig aldrig og måtte sande nederlaget i en uhyggelig tæt dyst, der først blev afgjort med under et minut tilbage af overtime til resultatet 101-97.

For hjemmeholdet spillede Aaron Levarity sig op og sluttede med 26 point og 13 rebounds. For Horsens gik Gage Davies fuldstændig amok med 31 point, 7 rebounds og 5 steals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er redaktør for Fullcourts Basketligadækning. Jeg laver statistisk for Bakken Bears og har kommenteret for Fanseat. Jeg sætter stor pris på dansk basket.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen