fbpx
Find os her

Basketligaen

Player of the Month: Stefan Jevric

For første gang nogensinde kåres en Stevnsgade-spiller til Fullcourts Player of the Month. Stefan Jevric løber med sæsonens anden pris efter en november, hvor han på det individuelle plan har været formidabel.

Det er tredje sæson i streg, hvor Fullcourt hver måned kårer prisen Player of the Month. Men denne gang er den ikke helt, som den plejer. Prisen er nemlig aldrig faldet på en spiller fra Stevnsgade før, og prisen er heller aldrig gået til en spiller, som ikke har vundet en eneste kamp.

Sidstnævnte talte også meget imod kåringen, men hans individuelle præstationer var simpelthen så forrygende, at vi endte med at kåre Stefan Jevric til novembers Player of the Month. En pris, der glæder den hårdtarbejdende Stevnsgade-spiller.

“Det er selvfølgelig altid rart at blive anerkendt, for det man laver. Jeg lægger mange timer i mit spil, både normale træninger, men også en masse individuel træning om formiddagen med Coach Maxo og nogle af de andre spillere. Så jeg er selvfølgelig glad for prisen,” siger Jevric til Fullcourt.

Stevnsgade tabte månedens tre kampe, hvor det blev til snævre nederlag til BMS Herlev Wolfpack og EBAA. Det kunne Stefan Jevric dog ikke klandres for, da han spillede stort i samtlige kampe.

Jevric snittede i de tre kampe 25,3 point, 9,3 rebounds, fire assists, 2,7 steals og havde en effektivitet på hele 30. Det hele gjorde han endda på imponerende procenter, hvor han skød 51,9 procent på topointsskud, 45,5 procent på trepointsskud og 85,7 procent på straffekast.

“Jeg havde sagt til vores sportschef, mine venner og min familie, at dette ville blive en afgørende sæson for mig. Grunden til, at det kører godt for tiden er, at jeg bare spiller. Jeg tænker ikke så meget over det, men jeg gør, hvad der er bedst for holdet. Vi er i en situation, hvor der er brug for, at jeg er lidt over det hele. Så jeg prøver egentlig bare at spille op til mit bedste i hver kamp, lige meget hvem vi møder,” siger han.

Skade drillede i sidste sæson

Stevnsgade mistede op til denne sæson flere vigtige profiler, og derfor var Stefan Jevric også udset til at være en af dem, som skulle hæve niveauet. Og det har han gjort! Han fører i øjeblikket både point, rebounds, assists, effektivitet, minutter og skyder de bedste procenter på holdet.

“Desværre fik jeg ikke spillet en særlig god sæson sidste år, da jeg fik trykket tre ribben. Det gjorde selvfølgelig en forskel fysisk, men også psykisk. Jeg var ikke mentalt klar til kamp og følte ikke, at jeg kunne give mig 100 procent. Så jeg vil ikke kalde dette min break through season, jeg synes bare, at det er luksus at være tilbage,” siger han.

Stevnsgade er efter ni kampe stadig uden sejr i Basketligaen, og det skyldes særligt holdets manglende størrelse.

“Selvfølgelig er det svært at vinde med et hold uden nogen centerspiller, og at Tobias Tita Christensen blev skadet har ikke gjort det nemmere. Jeg synes, at vi kæmper rigtig godt og har et godt samspil, men vi mangler noget størrelse i forsvaret,” siger Jevric.

Stevnsgade-stjernen er dog sikker på, at der nok skal komme nogle sejre til Nørrebro-holdet i denne sæson, og det kan en ny spiller måske hjælpe på.

“Copenhagen og Nicolas Nyemann er i fuld gang med at finde os den helt rigtige og perfekte spiller. Jeg tvivler ikke på, at vi hiver et par wins hjem, og overrasker når tingene er på plads.”

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen