fbpx
Connect with us

Basketligaen

Officielt: Team FOG Næstved offentliggør aftale med stortalent

Det serbiske talent Sergej Rudovic er blevet præsenteret som ny Team FOG Næstved-spiller. Han tiltræder på en aftale, der løber over to år. Fullcourt.dk har fanget Rudovic til en snak om hans forventninger til opholdet hos det sydsjællandske mandskab, sin tid i Sverige og samarbejdet med cheftræner Arnel Dedic.

Foto: Privatfoto

Sæson 2019/20 i Basketligaen sluttede tidligt på grund af Covid-19, men allerede nu er forberedelserne til næste sæson i gang.

Team FOG Næstved er klar med nyt på spillerfronten. Den forgangne sæsons nummer fire i Basketligaen præsenterede for kort tid siden den 17-årige Sergej Rudovic som ny mand i Næstved-trøjen. Det unge stortalent har skrevet under på en kontrakt, der binder ham til Arnel Dedic og kompagni to år frem. Rudovic tilknytter sig et sydsjællandsk mandskab, der i næste sæson også har Esben Reinholt, Aleksander Nedic, Miki Novovic og Jahmal Jones på kontrakt.

Rudovics skifte til det danske Pro A-hold er en realitet, og den unge 17-årige er spændt på sit ophold hos Team FOG Næstved.

“Min forventning er, at jeg vil lære en masse, mens jeg samtidig vil kæmpe for mine minutter på banen grundet min unge alder. Ved at spille for Næstved møder jeg hold af stor kvalitet. Dette vil hjælpe min udvikling, da jeg kan se, hvor jeg niveaumæssigt er lige nu, og hvor jeg gerne vil bevæge mig hen,” fortæller Sergej Rudovic til Fullcourt.dk.

Det svenske kapitel

Det seneste år har Sergej Rudovic spillet i Sverige for det svenske tophold Södertälje BBK, hvor han hovedsagligt optrådte for deres U17- og U19-hold. Opholdet hos svenskerne har gjort meget for Rudovics udvikling, både på- og udenfor banen.

“Generelt var sæsonen hos Södertälje god for mig som spiller. Jeg traf det rette valg ved at spille mit første år i udlandet. Jeg var primært en del af deres youth-program, hvor jeg havde stor succes med både U17 og U19. Jeg udviklede mig meget som basketballspiller og person ved blandt andet at bo alene og stå for meget på egen hånd,” siger han.

Her ses Sergej Rudovic til prøvetræning hos Euroleague-holdet Alba Berlin. Foto: Privatfoto

Unge Rudovic har trods sin unge alder været en eftertragtet herre, og i de senere år har to Euroleague hold udvist interesse for det svenskfødte stortalent. Alba Berlin og Buducnost Voli henvendte sig til Rudovic, men på daværende tidspunkt faldt valget på svenske Södertälje

” Jeg havde flere kontrakttilbud og var i dialog med adskillige trænere. Efter en snak med Arnel (cheftræner for Team FOG Næstved, red), besluttede jeg at tage en tur til Næstved og prøvetræne. Prøvetræningen gik godt, hvor jeg især var glad for kommunikationen mellem coach Dedic og jeg,” fortæller han og uddyber:

“Arnel var glad for, hvad han så, hvorfor vi indledte snakken om, hvordan vi sammen kan få skubbet min udvikling i den rigtige retning. Udover cheftræneren, så jeg klubbens høje standarder. Der var en virkelig rar og positiv atmosfære omkring holdet, hvilket jeg er glad for,” siger han.

Balance mellem skole og basketball

Den ambitiøse 17-årige basketballspiller kommer til Næstved med forhåbninger om at udvikle sig som spiller samtidig med at udføre en rolle på det sydsjællandske mandskab.

” Jeg er klar til at gøre, hvad som helst Arnel og holdet forventer af mig. Ligemeget om det er at spille, at hente vand eller opmuntre, så gør jeg det med glæde for holdet. Jeg vil knokle hårdt for at blive en del af denne vinderkultur – Det er min førsteprioritet,” fortæller en fortrøstningsfuld Sergej Rudovic.

Ved siden af basketball vil Rudovics hverdag være præget af uddannelse, da han har planer om at studere på enten STX eller HF. Men trods skole vil fokus helt og holdent være på Team FOG Næstved og basketball.

” Jeg prioriterer basketball højere end alt andet, men jeg vil finde en balance mellem skole og basket, da skole også er vigtigt for mig. Dette var cheftræner Arnel medvirkende til at minde mig om, hvilket gør mig glad, da han støtter mig både på- og udenfor banen,” påpeger han og uddyber:

“Jeg vil bruge min tid her på at lære og udvikle mig så meget som muligt i løbet af min nuværende kontrakt hos Næstved på to år. Forhåbentlig kan jeg om nogle år være en profileret skikkelse på dette hold. Jeg ved allerede nu, at jeg skal være her i flere år og kan derfor fokusere på skole og basket. Derfor har jeg heller ikke nogle bekymringer om, hvor jeg skal spille det efterfølgende år.” afslutter Sergej Rudovic med at fortælle til Fullcourt.dk.

Udover nyheden om Rudovics ankomst, har Næstved forlænget med 16-årige Malte Gamborg Larsen, der ligeledes har skrevet under på en toårig kontrakt. Næstved har i skrivende stund dermed hele seks spillere på kontrakt til næste sæson.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen