fbpx
Connect with us

Basketligaen

Officielt: Peter Hoffmann er ny Randers Cimbria cheftræner

Peter Hoffman er ny cheftræner i Randers Cimbria og danner cheftræner-duo med Charlie Burgess, som bliver forfremmet fra assistenttræner til cheftræner.

Efter Randers Cimbrias succesfulde sæson med cheftræner Jimmy Moore i spidsen, meldte Svendborg Rabbits ud på deres hjemmeside i Maj-måned, at de havde skrevet kontrakt med Årets Træner i Basketligaen. Dermed stod Randers Cimbria uden træner.

Amerikanske Moore, som førte Cimbria-mandskabet til en imponerende andenplads i den forgangne sæson, forlod Randers til fordel for Svendborg, da han ønskede en hurtig afklaring på hans jobsituation i Randers, men grundet Corona-situationen var det ikke noget, som Cimbria havde mulighed for at give amerikaneren.

Siden Moore blev offentliggjort som Lukas Vargas erstatning på Sydfyn, har Randers intet udmeldt om deres trænersituation – lige indtil i dag, hvor kronjyderne på deres facebook-side meldte nyt på trænerfronten.

Burgess og Hoffman som duo

Den tidligere danske landstræner Peter Hoffman er ny cheftræner i Randers Cimbria og træder til i et Randers Cimbria-trænerteam, hvor han sammen med Charlie Burgess, der gennem seks sæsoner tørnede ud for Randrusianerne som spiller, kommer til at styre holdet.

Det betyder, at Charlie Burgess, som i sidste sæson agerede assistent for Jimmy Moore, forfremmes fra assistenttræner til cheftræner og dermed danner en cheftræner-duo med den 50-årige Hoffman, mens Mike Nielsen, som er klubbens forretningsfører, fortsætter i rollen som assistent.

Hoffman kommer til Randers efter en toårig ansættelse hos spanske Mallorca Palma som assistent og fysisk træner for mandskabet, som til dagligt spiller i den næstbedste spanske række. Hofmann er en yderst erfaren træner, og den nu nye cheftræner i Randers Cimbria er ikke et ukendt navn i dansk basket-regi.

Allerede tilbage i 90´erne var den amerikanskefødte cheftræner nemlig at finde i den danske basketball liga. Dengang var han spiller for Horsens IC og var en af de helt store profiler i den danske liga, og i 2006 vandt han guld som træner for De Gule fra Horsens, mens han samtidigt har ledet det danske landshold.

Hoffman har skrevet under med Cimbria på en en-plus-en aftale som betyder, at begge parter har mulighed for at opsige aftalen efter den første sæson, men Randers-klubben forventer, at samarbejdet varer minimum to år.

“Vi forventer, at samarbejdet skal vare minimum to år, så vi kan få noget stabilitet ind, men vi er også enige om, at det er rart at kunne komme ud, hvis samarbejdet ikke lever op til forventningerne. En forsikring for begge parter, ” siger Sportsdirektør for Randers Cimbria, Morten Hansen, til Randers Amtsavis.

Hoffman, Burgess og deres tropper spiller første kamp i Basketligaen d. 7 Oktober hjemme mod Bears Academy.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

20-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen