fbpx
Connect with us

Stevnsgade opsagde forleden kontrakten med amerikanske Michael Martin. Hvad der skulle have været et eventyr endte som et sandt mareridt i Nørrebroklubben, der leverede flere løftebrud i hans tre måneder i klubben.

Efter fire år på college, hvoraf de seneste to blev tilbragt på University of Central Arkansas, var tiden inde til, at Martin kunne tage turen over Atlanten. Danmark var hans klare førsteprioritet, da han har familie i landet og omvæltningen dermed ikke ville være så stor.

Skiftet fra college til Basketligaen skulle dog vise sig ikke at være nogen dans på roser for Martin, der allerede fra sin ankomst blev mødt af andre realiteter, end hvad han var blevet lovet.

”Inden vi kom herover fik vi at vide, at alt ville være klar og at holdet var på plads. Det passede ikke, da klubben stadig var på udkig efter spillere. Til tider var vi blot 6-7 spillere til træning. Seriøst… Vi skulle desuden vedholdende gange bede om vores løn, og hvornår ville vi få betaling og alt muligt andet,” fortæller Martin til Fullcourt.dk.

På trods af problemerne i klubben klarede Martin sig igennem hverdagen med stor hjælp fra familien. Grundet klubbens store økonomiske problemer blev familien også nødsaget til at træde til, da Martin skulle til Danmark.

”For at spare klubben nogle penge, så betalte min familie for min flybillet, og sørgede for jeg havde et sted at bo. Min mor og stedfar gjorde det, fordi de vidste, at klubben havde problemer,” udtaler han, inden han fortsætter:

”Hvis ikke jeg havde haft min familie her i de seneste tre måneder, så havde det været meget hårdt.”

På trods af familien havde sørget for både fly og logi, så sluttede skuffelsen langt fra her for Martin, der også selv skulle betale for transport.

”Vi fik at vide, at der ville blive taget hånd om transport, men det skete heller ikke. Jeg blev nødt til at betale for det hele selv. Buskort og alt andet.”

Bruddet

Michael Martin nåede blot to kampe i Stevnsgade-trøjen, hvor han i den første kamp hjemme mod Randers scorede 12 point og leverede tre assists. I den efterfølgende kamp mod SISU fik han en mindre knæskade og måtte tilbringe et par uger på sidelinjen. Han var atter kampklar til weekendens kamp mod Hørsholm 79ers, der endte med et smalt nederlag, men den kamp fik han ikke lov til at deltage i.

”Jeg havde et møde med Simon [Marquardsen, direktør i Stevnsgade, red.] klokken 14.30 før kampen i søndags. Han fortalte mig, at der var et økonomisk problem, og de var nødt til at lave nogle nedskæringer, så de blev nødt til at løsrive Matt [Gamberoni, red.] og jeg.”

Begge spillere fik beskeden om, at det var udelukkende på grund af klubbens skrantende økonomi. Ikke desto mindre sendte Stevnsgade en pressemeddelelse ud, hvor de skrev, at de brød kontrakterne med de to spillere for at trimme holdet både sportsligt og økonomisk, mens det for Martins vedkommende også blev begrundet, at det var den nye head coach Ricky Kristensens ønske. Den udmelding har dog intet hold i sig ifølge Martin.

”Det passer i hvert fald ikke. Det ved de også godt, og det ved alle andre også. Ricky, den nye træner, har jeg kendt i årevis, når jeg har været her over sommeren. Så alt jeg kan sige er, at det passer i hvert fald ikke.”

En frustreret Michael Martin forstod heller ikke, hvordan de skulle have leveret bedre under de vilkår, som de blev stillet.

”Hvordan skal vi levere på det forventede niveau, når:
1) De fik ikke fikset vores licenser og arbejdstilladelser til tiden, hvilket betød at os tre amerikanere måtte sidde over mod Horsens.

2) De ikke opfyldte, hvad de havde lovet

3) Træneren smuttede tidligt

4) Jeg spillede to kampe, den første havde jeg 12 point og fire [tre ifølge Basketligaen.dk, red.] assists, og jeg blev skadet i anden kamp. Jeg var klar til at spille igen imod 79ers, men de cuttede mig inden.”

Fremtiden

Hvad fremtiden bringer for Michael Martin vides endnu ikke, men han vil gerne fortsætte karrieren her i Danmark.

”Jeg kigger i øjeblikket på mine muligheder her i Danmark. Min kontrakt er opsagt, og jeg er fri til at tilslutte mig enhver klub. I øjeblikket holder jeg mig i form ved at træne med hos Wolfpack.”

Foto: Robert Dines Rasch

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in Basketligaen