fbpx
Find os her

Efter syv kampe og kun to sejre, tager Team FOG Næstved nu konsekvensen og skifter stort ud på holdet.

Man siger farvel til litauiske Paulius Semaska, amerikanske Damon Jones og danske Anton Tvilstegaard, men i følge sportschef Thomas Foldbjerg, er det udelukkende for at gøre plads til nye ansigter i truppen.

“Vi evaluerer hele tiden, hvordan det går med truppen og selvom holdet træner hårdt og vi igennem de sidste kampe har set klare forbedringer (Svendborg Rabbits og Horsens IC), så har vi (ledelse og trænerteam) vurderet, at vi har brug for at tilføje nogle yderligere kompetencer for at indfri målsætningen for holdet. Vi har været rigtig glade for at have både Damon Jones og Paulius Semaska på holdet – begge spillere er hver for sig gode spillere og nogle gode personer – men for at kunne skabe plads på holdet, til de kompetencer vi mangler, så er vi desværre nødt til at sige farvel til dem. Vi giver dem begge vores varmeste anbefaling og ønsker dem det bedste fremadrettet,” fortæller han i en pressemeddelelse fra klubben. 

For Anton Tvilstegaards vedkommende, har han ikke kunnet få basketliga-bold og sit studie til at hænge sammen.

To nye ind

Det kunne tyde på, at man i et stykke tid har ledt efter nogle profiler, der kunne forstærke holdet. Dem har man nu fundet, og derfor må Jones og Semaska altså lade livet, for nye kræfter.

Moritz Laneger er den første nye mand i truppen. Han er 26 år og spiller for det Østrigske landshold, hvor han bl.a. startede inde i landskampen mod Danmark, da Østrig besøgte netop Næstved tilbage i september.

Laneger er en 190 cm høj point guard, med stor europæisk erfaring. Han har udover landsholdet, også spillet i FIBA Europ Cup.

“Moritz er en stor stærk pointguard, der kommer med en stor mængde erfaring, som den nuværende trup kan trække på. Defensivt er Moritz Lanegger en stor og stærk guard, der både kan lukke sin egen mand ned, ligesom han deltager aktivt i reboundspillet. Offensivt forventer vi, at han sammen med Deon Mitchell skal lede og fordele spillet og sørge for at få iscenesat resten af holdet,” fortæller Thomas Foldbjerg.

I stedet for Damon Jones har man naturligvis hentet en ny amerikaner. Det er den 25 årige Ernest Ross, som kommer fra et ophold i Australien, hvor hans karriere fik et kort stop pga. en skadet akillessene. Han kom til Perth Wildcats, som spiller i den bedste Australske liga, i 2014, efter han i løbet af sommeren var til prøvetræning hos Washington Wizzards inden NBA draften.

Ross måler 196 cm og er en ret alsidig small forward, som kan spillere flere positioner.

“I vores evaluering af sammensætningen af truppen, har vi vurderet, at det ville være nødvendigt for os at finde en spiller med både størrelse og fysik, der kan spille positionen som small forward. Earnest Ross kan med sin fysik og hurtighed dække de fleste spillere fra position 1 til 3 og offensivt kan han både score i feltet, fra driblingen og bag 3 point linjen, så vi vurderer, at han er lige den profil, vi har brug for.”

De to spillere kommer til klubben i løbet af ugen, men som det er med ikke eu -spillere, så går der nok lige et par uger før Earnest Ross er spilleberettiget. Mortiz Lanegger burde være klar til kamp, så snart han ankommer.

Se highlights med de to spillere herunder:

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Basketligaen