fbpx
Connect with us

Basketligaen

Lukas Varga skifter Svendborg Rabbits ud med Horsens IC

Horsens IC har her til eftermiddag præsenteret ny cheftræner i form af slovakiske Lukas Varga. Dette sker efter, at Varga har gjort brug af en klausul i sin kontrakt med Svendborg Rabbits, som sikrede, at han vil kunne skifte til Horsens IC, hvis horsensianerne ønskede at ansætte ham. Dermed kan slovakken nu sætte sig til rette i Horsens IC’s cheftrænersæde, der har været ledigt siden Finnur Stefánsson og HIC gik hver til sit i starten af maj.

I Horsens IC’s pressemeddelelse lyder det, at Lukas Varga allerede fra begyndelsen af trænerjagten var klubbens klare førsteprioritet, og dermed lykkedes det at få fat i slovakken, der har underskrevet en 2-årig aftale med horsensianerne.

”Horsens er et sted, jeg har kaldt ’hjem’ i snart et årti. Det er sted, jeg har oplevet nogle af de smukkeste og mest mindeværdige øjeblikke i basketball. At se en masse velkendte ansigter vil give mig en masse energi og altid minde mig om, hvad vi kæmper for,” siger Lukas Varga ifølge pressemeddelelsen.

En fortid med Horsens IC

Lukas Varga er et velkendt ansigt i Horsens og omegn, da han som aktiv basketspiller tørnede ud for Horsens IC. Han kom til klubben i 2012, og han har været med til at vinde både DM og pokalturneringen med Horsens.

Lukas Varga har foruden at være spiller i klubben også været assistenttræner under tidligere cheftræner Arnel Dedic, da Horsens IC vandt Basketligaen i 2016 og 2017.

Efter Varga forlod assistent-tilværelsen har han sidenhen stået i spidsen for svenske Södertälje Kings og Svendborg Rabbits.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for dansk basketball, DeMar DeRozan og Russell Westbrook.

More in Basketligaen