fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Mandag kunne Horsens IC præsentere et af sommerens scoop, da man kunne præsentere ombejlede Kevin Larsen. Kevin Larsen var til try-out hos Washington Wizards, men det udmøntede sig ikke i en kontrakt. I stedet blev det til ophold i fransk og tysk basket, og det er en sulten Kevin Larsen, der vender hjem til de trygge rammer i Danmark.

#
13
NAVN
Kevin Larsen
NATIONALITET
den Danmark
POSITION
C
HØJDE
207
VÆGT
118
KLUB
Horsens IC
FØDSELSDAG
17. jul 1993
ALDER
25

Nu er Kevin Larsen klar til at prøve kræfter med den danske liga, som han aldrig nåede at spille i, inden han drog til USA for at spille college-basket, og hovedpersonen selv er klar til at vise Danmark, hvem han er, og hvad han kan.

“Jeg vil beskrive mig selv som en spiller, der kan det hele både outside/indside. Jeg lever mere på mine offensive skills end atletiske evner, men jeg kan give Horsens en inside-spiller, som kan dominere begge ender af banen.”

Der var sidste år stor hype omkring Kevin Larsen, hvor der lå et håb i, at han kunne blive den første dansker til at spille i NBA. Der kom dog ikke nogle konkrete bud på banen for Kevin, og i stedet skiftede han til franske Lille i den næstbedste række. Her opnåede Kevin Larsen ikke den succes, man kunne have håbet på, og han skiftede siden til MBC i den næstbedste, tyske række. Her gik det lidt bedre med blandt andet en oprykning, men den helt store, personlige succes blev det ikke til. Ifølge hovedpersonen selv havde han dog set det komme.

“Det var, for mig, ikke nogen stor overraskelse, at mit første professionelle år var meget skidt personligt. Mit franske ophold var ekstremt hårdt mentalt for mig, og det var nok den hårdeste ting, jeg har skullet igennem. Det blev meget slemt, hvor tanker om at stoppe kom en gang imellem. Men heldigvis kom jeg til Tyskland, hvor alting var meget bedre. Niveauet i Tyskland var meget højt, og man blev presset sindssygt meget til træningerne.”

Horsens skal agere mellemstation

At det blev Horsens, Kevin Larsen skulle fortsætte hos, lå bestemt ikke i kortene, da han for et år siden vendte næsen mod Europa, men ikke desto mindre lykkedes det for de to parter at blive enige om en 1-årig aftale, og Horsens kan især takke én mand for, at drømmen om Kevin Larsen i den gule trøje lykkedes.
“Arnel (red., Dedic) er Danmarks bedste træner, og han har et ry for at gøre hans spillere bedre. Det er det, jeg har brug for på dette stadie af min karriere. Det her for mig er en 1-års ting, hvor jeg forhåbentlig kan komme tilbage og spille på meget højere niveau, end jeg gjorde i college. Planen er et år i Horsens og så tilbage til udlandet. Man kan godt sige, at jeg tager et skridt tilbage, for at hoppe 2 frem. Det er helt præcis det, jeg tænkte på, på den lange bane og jeg ved, at det vil gavne mig på mange måder.”

“Desuden kender jeg er par stykker i ligaen, og jeg har fulgt med, når mine venner har spillet. Der er er par stykker, jeg glæder mig til at spille imod, blandt andet to af mine brødre, Boris Vukicevic og Darko Jukic.”

Selvom det ikke gik som planlagt, så har det ikke skortet på interesserede klubber, men Kevin Larsen var dog aldrig i tvivl om, hvad han skulle, da det kom til stykket.

“Der var meget interesse fra forskellige ligaer i Europa, men i sidste ende var det her, hvad der var bedst for mig på nuværende tidspunkt og på længere sigt. Som sagt tidligere, det var et hårdt år for mig, så nu vil jeg bare tilbage til at spille som den dominerede spiller, jeg gjorde i college. Så for mig var det bedst at tage til Horsens, og være en vigtig brik, en af de bærende spillere på et hold.”

Foto: GWU, Facebook.

Skribent på Basketligaen siden 2013.

Mere fra Basketligaen