fbpx
Connect with us

Basketligaen

Keane Thomann vinder kampen for Bears Academy i sand neglebider

Bears Academy vandt søndag eftermiddag sæsonens første kamp efter et højdramatisk opgør, der lige så godt kunne have endt med en sejr til BK Amager.

Arkivfoto: Vildmedfoto.dk

Bears Academy vandt søndag eftermiddag sæsonens først kamp efter en sand neglebider mod BK Amager, der efter en stærk første periode var foran næsten hele kampen. Udover en føring til Aarhusianerne i de indledende minutter i kampen, var det Amagerkanerne, der sad på klart det meste af kampen. Det var først med halvandet minut tilbage af det spændingsfyldte opgør, at Bears Academy igen bragte sig foran.

Begge mandskaber kom ellers fint fra land. Føringen skiftede mellem de to hold i den første halvdel af første periode, men BK Amager trak sig så småt fra Bears Academy i den anden halvdel af første periode. BKA var efter ti minutters spilletid foran med 12 point.

De næste ti minutter var det dog udebaneholdet, der fik sat flest point på tavlen. Bears Academy fik barberet lidt af BK Amagers forspring, men Bears Academy kunne på trods af en solid anden periode gå til pause bagud med syv point.

Jævnbyrdig periode

Udover søndagens kamp mod BK Amager, har Bears Academy spillet mod Randers Cimbria, der lørdag slog Bakken Bears, og Team FOG Næstved. I begge opgør gav de undertippede Bears Academy Pro A-holdene kamp til stregen, men søndagens kamp var deres første Pro B-opgør.

Som man så i store perioder af første halvleg var begge mandskaber godt med og spillede jævnbyrdigt op med hinanden. Det samme udspillede sig i tredje periode, der sluttede helt lige 20-20. På vej ind til fjerde periode var BKA altså fortsat foran med syv point, men med tre minutter tilbage af tredje periode var de ellers foran med 13 point, efter at stortalentet Jonathan Klussmann havde været en tur på straffekastlinjen. Klussmann skød ti for 12 fra straffekastlinjen gennem kampen.

Bears Academy´s helt store problem i søndagens kamp var, at de var uhyre uskarpe. BA skød 37% fra gulvet og var ineffektive modsat de to tidligere opgør i denne sæson, hvor de skød væsentligt højere procenter.

Dramatisk fjerde periode

Bears Academy gik ind til fjerde og sidste periode nede med syv point og var altså ikke langt fra et comeback. BA kom godt ud til fjerde periode og fik efter bare 30 sekunder formindsket sjællandernes forspring til tre point. Et comeback var absolut inden for rækkevidde, og BK Amagers forspring smuldrede lidt efter lidt.

Med halvandet minut tilbage af kampen gik Marius Kirkholt Sørensen til kurven og scorede et layup. Gæsterne kom for første gang siden kampens indledning foran, men Jonathan Klussmann udlignede til stillingen 78-78 få sekunder senere.

Med 30 sekunder tilbage bragte veteranen Keane Thomann Bears Academy foran igen. Den erfarne center tog ansvar, da det var allervigtigst og var clutch. Bears´ sidste seks point kom fra Thomann. Jonathan Klussmann var ellers lige ved at gøre det onde ved gæsterne med bare 13 sekunder tilbage.

Klussmann bragte BKA foran med et enkelt point, og Amagerkanerne var få sekunder fra at tage sæsonens første sejr og det første skridt mod klubbens målsætning om deltagelse i slutspillet i denne sæson.

Men Keane Thomann, den 31-årige amerikaner, tog med bare to sekunder tilbage af kampen en offensive rebound, efter et misset layup fra Marius Kirkholt Sørensen, og lavede et layup, der endte med at være udfaldsgivende for kampen. Bears Academy trak det længste strå og kunne tage hjem til Aarhus med sæsonens første sejr.

Kampen sluttede 83-84, og BK Amager må sidde tilbage med en bitter fornemmelse ovenpå en kamp, som de sad på i store perioder.

Jonathan Klussmann var kampens topscorer med 27 point, mens Bears Academy´s Nikolas Skouen scorede 22 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen