fbpx
Connect with us

Basketligaen

Horsens IC lider sæsonens første nederlag

Torsdag aften led Horsens IC sæsonens første nederlag, mens Team FOG Næstved nu er oppe på to sejre i træk.

Photo: Rene Kongsgaard

Torsdag aften tog Team FOG Næstved imod Horsens IC, hvor de skulle forsøge at revanchere sidste uges hjemmebanenederlag til Svendborg Rabbits.

Gæsterne fra Horsens skulle omvendt vise, at deres 3-0 start på sæsonen, ikke blot var kommet i hus på baggrund af at have mødt tre Pro B hold.

Tålmodigt opspil med uskarpe afslutninger til følge

Team FOG Næstved forsøgte fra kampens start at udnytte deres store størrelse, og angreb målrettet med pasninger ind under kurven, mens Horsens IC i højere grad forsøgte at bredde spillet ud, og tidligt i kampen få gang i 3-pointsskudet. I den forbindelse kom hjemmeholdet hurtigt foran 10-4, efter et par scoringer af Samuel Idowu.

Horsens IC justerede hurtigt deres opstilling og satte Lasse Elbæk ind, for at kontrollere og patruljere under kurven med sine 211 cm. Det fik Næstved til imidlertid, at forsøge sig fra distancen. Noget som de langt fra havde succes med, og som for begge hold var aftenens akilleshæl.

Horsens IC leverede i lange perioder flot boldomgang og gode pasninger, hvor de fik sat hinanden op til åbne skud, men skarpheden var der ikke og ved halvleg, havde gæsterne kun ramt 22% af deres 3-pointsforsøg.

I stedet fik vi et hav af 2-pointsscoringer som resultat af de to holds manglende præcision fra distancen. Her leverede Deng Geu flere lækre moves i painten, og var med sine 21 point og 9 rebounds en klar faktor i Horsens` tredje quarter comeback.

Næstved glemte for en stund at spille basketball i tredje quarter, hvor de fik sendt en række forhastede afslutninger afsted, som de ikke formåede at score på, men som var med til at sende Horsens på et 19-6 run, der gav dem en 49-57 føring. Det fik Næstved træner, Arnel Dedic, til at kalde en timeout.

Timeouten brugte Arnel Dedic på at give sine spillere en kort opsang og tegne en håndfuld spil op på sit lille taktikbræt, hvorefter Næstved-spillerne gik på et 14-0 scoringsrun. Et run, der gav dem en føring på 63-57, og en føring som de ikke slap igen. Særligt Samuel Idowu steppede op i fjerde quarter, hvor han leverede 5 point, 4 rebounds og 2 blocks, der var med til at holde horsensianerne fra fadet, og Næstved i føringsposition.

Mod slutningen af fjerde quarter, hvor kampen stadig var tæt, begyndte Horsens IC naturligvis at fejle, for at sende Næstved på straffekastlinjen, og på den måde hurtigt få bolden igen. Taktikken slog dog fejl, og da Næstved ramte på 8 ud af 10 straffekast inden for de sidste 24 sekunder, kunne sydsjællænderne trække sig sejrsrigt ud af opgøret med cifrene 80-76.

Team FOG Næstved skal i ilden igen om 9 dage, når de 24. oktober skal et smut til Århus, for at spille imod Bakken Bears. Horsens IC spiller først igen 26. oktober, hvor de skal en tur til Fyn og spille imod Svendborg Rabbits. Begge kampe kan ses på Fanseat.com

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen