fbpx
Find os her

Har man fulgt med i Basketligaen i nogle år, så ved man helt sikkert, hvem Durell Vinson er. Den meget karismatiske skikkelse, der var med til at bringe Svendborg i både mesterskabs- og pokalfinalen. Mesterskabet fik man ikke, men pokalen hev holdet med hjem til Sydfyn.

“Det hold, vi havde i Svendborg, var fantastisk. Vi var en enhed, der ville vinde for en hver pris, hvilket vi gjorde. Min gode ven, Chanan Colman, fik mig lokket til klubben, så vi kunne spille sammen. Alt var godt, og vi vandt pokalen. Der var godt nok ikke så mange penge at gøre med, men med sammenholdet og vinderinstinktet kunne vi sætte det i baggrunden. Nu har Horsens overtaget den position, Svendborg havde, men sådan er basket. Dem, der har pengene, har de bedste spillere.”

I rollen som underdog

I dag optræder han i lidt mere ydmyge rammer i Herlev. Han kom til Wolfpack Basket inden sæsonen, og har i den grad været en profil på det unge hold. Han topper holdets topscorer- og reboundliste, hvor det i de 5 spillede kampe er blevet til 19.5 point og 10.7 rebounds i snit.

“Wolfpack er den nye dreng i klassen, så alle vil se på os som underdogs. Vi har mange unge spillere, der skal lære hver dag, men de kæmper og giver alt, hvad de har, til både træning og i kamp. Uden forventninger til os kan vi forbedre os i ro og mag. Jeg ser det som en stor opgave at hjælpe disse unge spillere med at blive bedre uanset hvad, det drejer sig om. Det er en lang proces med et så ungt og nyt hold, men vi bliver bedre for hver dag. Hver eneste gang møder vi hold, der har mere erfaring end os, og de unge vil lære tingene på den hårde måde, og at fejl kan koste sejre, men I sidste ende bliver det godt.”

Wolfpack har fået ørene i maskinen et par gange, men mod Horsens gav man god modstand og tabte først kampen til allersidst. Horsens vandt kampen 89-82, men med lidt held kunne Wolfpack have snydt favoritterne for sejren. Det var også en kamp, hvor Durell Vinson var stolt af holdet.

“Det holdt hårdt, men Horsens var for stærke til sidst. I denne kamp beviste vi egentlig, at alder ikke betyder så meget, men dem, der laver færrest fejl, tager sejren. Vi fik ørene i maskinen mod Svendborg, hvor vi fandt ud af nogle ting, vi skal arbejde på. Så forhåbentlig kan vi slå dem på et tidspunkt. Det ville være fedt at slå mit gamle hold.”

Samme person, ny spiller

Udover tiden i Svendborg brugte Durell Vinson også halvanden sæson hos Falcon. Her blev det til en oprykning fra 1. division, og han var med til at skabe grobund for, at Falcon blev i ligaen efter sejre i nedrykningsspillet mod Værløse. Undervejs fik han et tilbud fra tyske Finke Baskets Paderborn i den bedste, tyske række han ikke kunne modstå. Her blev det til 9.3 point og 7.1 rebounds i 15 kampe, hvilket absolut var godkendt. Siden gik turen i 14/15-sæson til Starwings Basel i den bedste, schweiziske række og BC Souffelmeyersheim i den franske Pro-B. Sæsonen efter begik han sig i den tredjebedste, franske række hos FC Mulhouse Basket, inden han slutteligt vendte tilbage til schweiziske Starwings Basel i sidste sæson. Nu er han så hos Wolfpack Basketball, og det er en anden Durell Vinson, de har fået i hus, end man tidligere har set i hans tid i Danmark.

“Personligt synes jeg, at jeg bidrager med gode ting til holdet. Der er selvfølgelig nogle ting, jeg skal arbejde med, men jeg er meget positiv omkring det hele. Jeg ser ikke mig selv som en erfaren spiller, men mere som en yderst professionel spiller. Efter jeg er kommet tilbage til Danmark, har jeg forbedret mit 3-pointsskud og mit skud fra straffelinjen. Så nu kan forsvarsspillerne ikke bare dække mig op i feltet. De bliver nødt til at tage højde for, at jeg både kan skyde eller drive mod kurven. Men det har også været hårdt arbejde hele vejen.”

Durell Vinson havde en god tid i Svendborg, men efter en succesrig sæson vendte han ikke tilbage til det sydfynske, men rykkede derimod til København. Han ville gerne være blevet i Svendborg, men der var også en særlig grund til at han gerne ville blive i Danmark.

“Det var efterfølgende en hård tid for mig. Min far døde, så jeg havde brug for at være en sted, jeg kendte. Jeg tog til Falcon, fordi jeg kendte folk i Danmark. Det er et godt sted at være. Jeg har dog altid følt, at hverken de andre hold eller fansene kunne lide, fordi jeg går til stålet og er en effektiv spiller. Svendborg vidste godt, at jeg gerne ville tilbage, men muligheden kom aldrig, så jeg havde brug for at komme til en ny klub, hvor vi kunne vinde en masse kampe. Siden kom der en masse store tilbud fra udlandet, men Danmark har altid været et sted, jeg har nydt at være. Folk omkring mig har været som en familie for mig, og jeg har haft god mulighed for at vise mit talent og udvikle mig som både person og spiller.”

Næste gang Durell Vinson har mulighed for at vise sit talent frem er 2. november, når Wolfpack hjemme tager imod Randers.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen