fbpx
Find os her

Jyles Smith har haft en fantastisk sæson i Hørsholm 79ers, som er hans tredje klub i Danmark på tre år. Først blev han hentet til københavnersatsningen Copenhagen Wolfpack, inden han tog turen sammen med holdkammeraten Iffe Lundberg på tværs af både Storebælt og Lillebælt for at tilslutte sig de forsvarende mestre fra Horsens IC.

Det blev til et dansk mesterskab i Horsens, men Jyles Smith var ikke den store profil, som han var inden skiftet til østjyderne. Det skræmte dog ikke Hørsholm 79ers, der hentede ham til Nordsjælland til denne sæson. Næppe en signing de fortryder!

Smith har været ankermanden på et af Basketligaens absolut bedste forsvar, hvor den mobile og atletiske center har blokeret skud, stjålet bolde, hentet rebounds og ikke mindst været til stor forstyrrelse for modstandernes drive mod kurven.

Hørsholm er det hold i ligaen, der har lukket færrest point ind per kamp, og det skal Smith have en stor del af æren for. Han snitter career-high i både point, rebounds, steals, effektivitet og ikke mindst begåede fejl, som tidligere i karrieren har været Smiths helt store akilleshæl.

Prisen er kåret af syv skribenter og redaktører på Fullcourt.dk, som alle har haft tre stemmer hver. Første stemme talte fem point, anden stemme tre point og sidste stemme et point, hvorfor den maksimale score ville være 35 point.

Jyles Smith vandt prisen ganske overbevisende, hvor han scorede 29 point, hvilket var over dobbelt så meget som nummer to på listen, hans tidligere holdkammerat Iffe Lundberg. Smiths nuværende holdkammerat Frederik H. Nielsen sluttede på tredjepladsen.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Basketligaen