fbpx
Connect with us

Basketligaen

Copenhagen fik første sejr i år efter drama mod Værløse

Det var to jævnbyrdige hold, som spillede fredag aften i Nørrebrohallen. Copenhagen Basketball og Værløse Blue Hawks måtte i forlænget spilletid for at finde en vinder.

Foto: Robert Dines Rasch

Uret i Nørrebrohallen viste 12 sekunder tilbage af overtiden, da 19-årige Hannibal Salomon driblede baseline. Han trak sig hele Værløses opmærksomhed og kunne derfor spille bolden op på toppen til en helt fri Filip Rajovic. Så snart Copenhagens stjerne greb bolden, gik der en rumlen gennem hallen.

Tilskuererne var klar, og der var da heller ingen tvivl om udfaldet. Rajovic ramte sikkert treeren og vandt kampen for hjemmeholdet 97-96. Sidste år måtte der gå syv måneder før holdet fik sin første sejr. Denne sæson tog det altså kun to kampe.

En tæt kamp

Det var to ekstremt jævnbyrdige, men meget forskellige, hold, som mødtes på Nørrebro. Føringen mellem holdene skiftede hele 15 gange og den største føring var 10 point til Værløse i starten af anden periode. De to trænere Susie Heede-Andersen og Mladen Ostojic havde godt styr på deres hold.

Det var imponerende, som trænerne gang på gang var i stand til at løfte deres spillere, når det andet hold havde momentummet. Særligt i de sidste minutter af den regulære spilletid var skakspillet igang imellem de to trænere.

I de sidste sekunder havde Stefan Jevric imidlertid en mulighed for at afgøre kampen inden den ekstra periode, men hans lay-up ned gennem forsvaret fandt ikke sin vej ned gennem nettet.

Bredden versus toppen

Tilskuerne var vidne til to forskellige holdpræstationer fredag aften. Værløse Blue Hawks spillede med et bredt mandskab, hvor hele ti spillere kom på banen. Otte af dem spillede mere end 16 minutter og 6 scorede mere end ti point.

På den anden side af spekteret var Copenhagen, hvor kun syv spillere så spilletid og Stefan Jevric, Patrick Burke og Filip Rajovic stod for 73 af holdets point. Både Rajovic og Burke formåede endda at spille over 40 minutter.

Tilskuerne blev også belønnet med en god dyst mellem Filip Rajovic og Adam Heede-Andersen. Begge scorede de 27 point, og tog deres hold på skuldrene, når kampen var tæt. Deres individuelle præstationer involverede dunks, step-backs, pressede treere og et enkelt en fodsskud, som James Harden har gjort populært henover sommeren.

Adam Heede-Andersen fik dog et lettere køligt blik fra sin træner (og mor) efter det. Og den familiesnak havde nok ikke været sjov, hvis ikke han havde ramt skuddet.

Værløse Blue Hawks åbner fredag d.11. oktober deres hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack. Copenhagen tager sig også endnu et Pro B opgør, når de besøger BK Amager på lørdag d. 12. oktober.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen