fbpx
Connect with us

Bakken Bears

3 ting vi har lært af runde 3 og 4 i Basketligaen

Vi samler op på, hvad vi har lært af 3. og 4. spillerunde af Basketligaen.

Chris Nielsen

Der er nu gået to spillerunde, siden vi sidst samlet op på, hvad vi har lært om den nye sæson af Basketligaen. Siden da er 10 kampe blev spillet, og vi samler nu endnu engang op på, hvilke konklusioner vi kan drage.

1: Randers Cimbria er førsteudfordrer til Bakken Bears

Randers Cimbria er det eneste ubesejret hold i ligaen efter de første fire spillerunder, og de er samtidig det eneste hold, der har slået to Pro A hold. Sejren over Bakken var en påmindelse om, at intet er givet på forhånd, på trods af Bakkens store favoritrolle i kampen om mesterskabet. Det blev fulgt op med en sejr over Svendborg Rabbits, der ellers havde fået en flot start på sæsonen.

Det skræmmende ved Randers er, at de faktisk ikke har spillet specielt godt mod hverken Bakken eller Svendborg, men alligevel tog nogle forholdsvis sikre sejre. Når man snakker med folk fra Randers, så nævner de også, at de stadig mangler at blive spillet ordenligt sammen og få nogle flere træninger som hold – så toppen er langt fra nået endnu.

Når Randers stiller op med både Kissoonlal (2,11 meter) og JJ (2,18 meter) på samme tid, så er de nærmest umulige at matche op med for de andre hold. Især når begge spillere faktisk har et okay skud fra distancen.

2: Alle Pro A hold kan slå hinanden

Randers er 3-0, mens de fire andre Pro A hold er 3-1 efter de første fire runder. På nuværende tidspunkt er det tæt på umuligt at spå om, hvem der står med medaljer, når sæsonen er slut. Alle hold har tydelige styrker og svagheder, hvor formen på dagen synes vigtigere end nogensinde.

Randers og Bakken står på nuværende tidspunkt som de to store favoritter til finaleserien, mens Næstved, Horsens og Svendborg har lagt på stort set identisk niveau. Der kommer til at være mange tætte og blodige opgør internt mellem Pro A holdene i denne sæson.

3: Bakken regner 3’ere i

Bakken har igennem sæsonens første fire kampe sendt i gennemsnit 40 3’ere afsted pr kamp – i sidste sæson første de ligaen i kategorien med 31 afslutninger pr kamp. QJ Peterson og Glenn Cosey snitter begge over 9 afslutninger fra 3’eren pr kamp!

Det kulminerede mod BK Amager, hvor de smadrede den gamle rekord på 22 ramte 3’ere i en kamp, da de fik sendt 26 igennem nettet. Vi så allerede i sidste sæson, hvordan en spiller som Michel Diouf begyndte at skyde flere 3’ere, og det virke som en filosofi, at alle spillere på banen skal kunne skyde udefra.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears